Carrolajsa

Alla inlägg under oktober 2015

23

Av Caroline - 26 oktober 2015 18:15








Kan ju hoppas att jag också är med om den utvecklingen från och med 23 års ålder som ovanstående personer har varit ;)   



Av Caroline - 26 oktober 2015 08:00


God morgon! 

Hoppas allt är bra med er denna måndag! För min del kommer även denna dag bestå av plugg (förvånande jag vet!) och mitt prat med mig själv kommer fortsätta. Idag ska jag plugga lite extra på familjerätt och statsrätt. Hoppas ni får en bra dag, kram! 



Det bästa med pluggdagar hemma är att man behöver inte hoppa ur pyjamasen och man behöver inte sminka sig. Inte för att smink är ett måste när man går ut men det gör så att åtminstone jag känner mig lite piggare. Men hemma kan det kvitta ;)



  

Av Caroline - 25 oktober 2015 19:31

God kväll! 

Jag har ägnat de senaste två dagarna åt att prata med mig själv. Låter konstigt men det är sant. Det är mycket lättare att komma ihåg saker om man säger/läser det högt så jag har haft små föreläsningar för mig själv där jag har berättat om olika utvecklingar genom historien. Har även spelat in mig själv för att kunna lyssna på det när jag inte kan läsa, typ som när jag diskar. Ju fler sinnen man använder desto bättre lär man sig fick jag höra av en klok lärare när jag var liten. Förutom att prata med mig själv har jag gjort en massa sammanfattningar och listor över olika saker så nu är snart hela hemmet fullt av papper med olika historiska utvecklingar. Känner att jag kan ganska mycket men har ett par saker till som ska falla på plats så det är skönt att jag har några pluggdagar kvar innan det är dags för den hemska muntan... Får typ rysningar bara jag hör ordet munta och har typ mardrömmar om dessa 15 minuter. Jag vet dock att det kommer sitta trevliga examinatorer på andra sidan dörren när det är dags att gå in så så länge jag får en bra fråga så hoppas jag att allt löser sig. Nu ska jag plugga en stund till sedan blir det sängen. Kände att den extra timmen kom lägligt, bortsett från mörkret men det får man väl leva med. 


Hoppas ni har haft en bra helg, kram! 



Av Caroline - 24 oktober 2015 09:45

God morgon!


Hoppas allt är bra med er denna lördag. Här är pluggandet i full gång! Precis som hela gårdagen ägnades åt plugg kommer även denna dag göra det. Ska plugga på kungar, straff, religion, kvinnor ja typ allt man kan tänka sig. Snart är det enda jag kan rättshistoria, det är det enda som får plats i mitt huvud hehe. Det har redan börjat för jag hade tänkt skriva ut på skolan igår men det gick sådär för på väg till skolan kommer jag på att jag glömt mejla dokumentet till mig själv och jag hade inte med datorn (hade tänkt ta med den men lät bli, jag borde börja följa mina egna första tankar för de har oftast rätt…). Istället fick jag åka hem om efter skolan, mejla dokumentet, åka iväg till biblioteket mitt i rusningstrafik (bussen tog typ en halv evighet) och skriva ut. Det löste sig tillslut men tog väldigt mycket mer tid än planerat. Aja så kan det vara. Nu har jag åtminstone alla papper utskrivna och kan ägna de kommande dagarna åt repetition och memorering.


Jag ska fortsätta med mina kungar nu och önskar er en trevlig lördag, kram! 



Det var en väldigt fin (men blåsig) höstdag igår! 



   



 

Av Caroline - 23 oktober 2015 21:06


Ord som kan sammanfatta några av mina känslor och tankar den här dagen är förfärligt, hemskt, vidrigt, oförståligt, sorgligt, äckligt, ja jag kan fortsätta i princip all oändlighet men jag tror ni förstår min poäng. Anledningen är såklart det fasansfulla dådet i Trollhättan samt uppgifterna om mordet på Lisa Holm. Att en kille går in på en skola och skoningslöst dödar människor med anledning av ett rasistiskt motiv och som jag läst någonstans ”skonar människor med ljusare hudfärg” är bara sjukt. Och Sverigedemokrater, visst är det bara utländska som begår brott?


Och uppgifterna om Lisa Holm, hängning och troligtvis sexuellt motiv, sjukt! Oavsett vilket brott en människa utsätts för måste det vara en förfärlig upplevelse men detta sätt måste ju rankas högt upp avseende hemskhet om man ska ge sig på att ranka brott. Det enda man kan hoppas på är att hon inte led alltför mycket.


Ser man detta i ljuset av de bränder som har startats på asylboende runt om i landet den senaste tiden kan man inte fråga sig annat än vart är detta land på väg? Ska Sverige bli ett kallt och hatiskt land? Vissa händelser gör att det känns som att vi är på god väg åt det hållet. Det är dags att göra något och det är nu! Jag säger inte att detta är lätt eller kommer kunna ske i en hanvändning men det måste ske. Vi som land måste börja visa mer mänsklighet och värme. Det finns otroligt många människor som redan gör det men tyvärr är det de negativa händelserna som lyser igenom mest. Alla goda människor borde verkligen få en stor omfamning och ett stor tack. Det är de som gör att hoppet ännu inte är släckt. Jag hoppas att detta får politikerna att verkligen öppna ögonen och försöka göra något åt det. Men allt ansvar ligger inte på dem, vi som människor har det yttersta ansvaret för vårt beteende mot andra. Det är vi som måste få detta att upphöra, nu!


Mina tankar går till alla anhöriga och drabbade och hoppas de får det stöd och den hjälp de kan tänkas behöva i dessa svåra tider <3  



Av Caroline - 22 oktober 2015 09:58


God förmiddag! 

Hoppas ni har sovit gott. Själv vaknade jag mitt i natten med extrem huvudvärk så fick famla mig in i badrummet och rota fram en tablett. Anledningen är nog en massa spänningar i nacke och axlar eftersom jag har suttit och pluggat så mycket de senaste veckorna. Skulle behöva massage... Hur som helst hjälpte tabletten till stor del så jag kunde sova ett par timmar till. Idag blir det plugg hela dagen. Ska bland annat gå igenom de sista anteckningarna samt bygga på mina tidslinjer. Det är så enormt mycket information som ska in i våra huvuden så det gäller att försöka lägga upp pluggandet på rätt sätt. Nu ska jag återgå till mina anteckningar. Hoppas ni får en bra dag, kram! 



Av Caroline - 21 oktober 2015 22:07


God kväll! 


Idag har varit en lång dag. Det har varit föreläsning, massa plugg samt en kväll med biskopen. Låter kanske lite annorlunda sätt att spendera sin kväll men vår församling hade biskopsvisitation idag och jag kände att jag ville komma dit, dels för att det kändes som att det kunde bli trevligt och för att jag är förtroendevald. Vår församling presenterade en del av arbetet som görs och sedan pratade biskopen en stund. Det hela avslutades med en kvällsandakt vilket var väldigt skönt. Nu har jag lite saker att fixa sedan blir det sängen. God natt! 


Av Caroline - 20 oktober 2015 13:00


Två saker jag hade behövt nu: fika och värme. Det hade man inte sagt nej till! Det börjar verkligen bli höst på riktigt nu. Vissa dagar vill man typ inte gå ut för det ser så himla kallt ut. Tur jag ska sitta inne och skriva uppsats sen i vinter. Men först rättshistoria. Har varit i skolan en sväng innan men nu blir det plugg resten av dagen. Håller på att gå igenom böckerna igen, anteckna och memorera. Lättare sagt än gjort kan jag meddela. Nu ska jag återgå till mitt arbete. Hoppas ni har en bra dag, kram!  

   

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards