Carrolajsa

Alla inlägg under september 2015

Av Caroline - 7 september 2015 21:49

Hej! 


Då var terminens första seminarium över. Det var inte så farligt utan gick ganska smärtfritt. Dock tar det väldigt mycket tid. Den här gången hade vi ett engelskt rättsfall på ca 16 sidor som vi skulle läsa och man måste läsa det ett par gånger för att hitta alla svar. Man måste dessutom läsa lite i böckerna, kanske lite på nätet samt besvara några frågor som man sedan ska presentera för klassen. Förbereda sig i grupp bör man också göra och då försvinner där ett par eller tre timmar och sedan varar själva seminariet i två timmar. Tur man lär sig en hel del på det annars hade det känt lite väl jobbigt. 


Kom hem ganska sent idag för vi slutade 17 och sedan hade jag ett par ärende att uträtta men hann med lite plugg nu ikväll också så det var skönt. Imorgon är jag ledig så då ska jag bara plugga och det behövs verkligen så det känns skönt. Nu blir det dock sängen för de senaste dygnens sömnfattiga nätter börjar göra sig påminda nu. God natt! 



Lyckades skära mig ganska ordentligt i morse så blodet bara rann... Fick snabbt skölj i vatten, samtidigt som jag försökte få fram papper och plåster, inte det lättaste. Ont gjorde det också så att diska gick inte så bra. Här står fortfarande disk i hon som väntar på att bli diskad, får ta itu med det imorgon ;)   




Men jag fick gurka på min macka tillslut, gurkan var nämligen anledningen till fingerdramat ;)   




Av Caroline - 6 september 2015 22:29

Hej! 


Hoppas ni har haft en bra söndag. Jag har pluggat i princip hela dagen. Pausade en stund i eftermiddags för att ta en fika med mamma och för att handla. Med mamma blev det en hel del prat, är alltid skönt att prata av sig lite. Jag är en sådan typ av person som ofta mår bättre av att prata om saker så det är skönt att det finns folk som vill lyssna. Och jag i min tur lyssnar gärna på när andra vill prata och försöker hjälpa till om de vill ha min hjälp. 


Jag har hunnit med en del plugg, har läst, gått igenom anteckningar, förberett morgondagens seminarium och besvarat frågor som vi ska besvara i takt med föreläsningarna. Det är ju inte direkt så att plugg tar slut utan där är ju alltid något att göra! Nu blir det dock snart sängen så att jag orkar med en lång dag i skolan imorgon. God natt mina vänner <3 


 
För min del blev det morotskaka och en macchiato, mums! 



 

Dagens middag blev färskpasta med morötter, broccoli, svamp och smaksatt crème fraiche. Det går snabbt, är superenkelt och smakar gott, perfekt! 



Av Caroline - 6 september 2015 08:50

God morgon! 

Igår var det nästintill omöjligt för mig att somna, och när jag väl somnade vaknade jag flera gånger. Blir så trött, både bokstavligt och bildligt talat... Idag blir det som sagt i princip bara plugg, har en himla massa att göra så det är väl lika bra att sätta igång direkt! 


Hoppas ni får en trevlig söndag, kram! 

Av Caroline - 5 september 2015 22:13


God kväll! 


Hoppas ni har haft en bra lördag. Min har bestått av mycket plugg, fika med fina vänner med mycket tjejsnack, lite mer plugg, städning och matlagning. Det har varit riktigt ruskigt väder största delen av dagen och när jag väl kom hem var mina fötter så blöta att jag kunde vrida ur strumporna.


Min morgondag kommer förmodligen bara bestå av plugg. Har ett stort seminarium på måndag som måste förberedas så jag har att hitta på om man säger så. Därför borde jag nog gå och lägga mig snart så att jag orkar med allt imorgon. God natt! 


 
Coffee with love 



 

Testade att göra fläskpannkaka idag, dock ändrade jag lite då jag lade till svamp och broccoli och hade endast lite bacon ;) 



Av Caroline - 5 september 2015 08:34

God morgon! 

Igår hade jag en väldigt trevlig fredag. Efter föreläsningen åkte jag och träffade min mamma och mormor. Där blev det fika, prat och lite lek med en pojke som min mamma passade. Efter en långpromenad och efter att pojken blivit hämtad blev det middag och mer prat innan jag begav mig hemåt.


Idag är det i princip bara plugg som gäller. Ska dock pausa en stund och träffa två vänner för en fika så det ser jag fram emot. Hoppas ni får en trevlig dag, kram!


    

Igår när jag satt och pluggade började det tuta och jag förstod snabbt att det var brandlarmet. Jag reste mig snabbt och en av mina första tankar var att jag måste ha med mina traktat ut (internationella avtal). Det visade sig att det bara var ett test av brandlarmet så det blev aldrig att jag sprang ut men det är ju intressant att se sina prioriteringar, inte alls "arbetsskadad" ;) 



Av Caroline - 4 september 2015 14:21

God eftermiddag!

Då var det redan fredag, den här veckan har gått extremt fort! Har precis avslutat dagens föreläsning och ska nu iväg och träffa mamma och mormor en sväng. Vi började inte förrän 12 idag så ägnade morgonen åt plugg.

Jag vet inte vad det berodde på men vaknade flera gånger i natt och tror jag drömde ganska mycket. Den ena gången då jag vaknade var jag totalt dessorienterad och visste inte alls var jag var och en annan gång vaknade jag och letade efter en person(låg dock kvar i sängen), lite skumt. Sov ändå många timmar (7) så ska nog överleva den här dagen också.

Nu ska jag snart hoppa på tåget, ha en bra dag!

Av Caroline - 3 september 2015 21:46

God kväll! 


Idag har jag känt mig trött och lite off. Det beror nog inte på något speciellt utan mest för att det är mycket som ska fixas just nu när skolan har kommit igång och allt annat också börjar dra igång. Dessutom är ju tentan ganska snart så man har redan börjat bli lite stressad. Jag är ganska stresstålig på så sätt att jag klarar av att jobba under mycket stress men det är inte alltid att det krävs så mycket för att jag ska börja känna mig stressad. Helgen kommer till största del bestå av plugg vilket känns ganska bra för då kan jag förhoppningsvis få en bra överblick av allt jag ska göra. 


Nu blir det dock snart sängen så att jag orkar med morgondagen. God natt! 




Känns som att den här bilden kan representera mig idag. Lite smått ofokuserad. Tanken är ju att flikarna ska sitta på vars en sida för att man ska hitta lätt. Som det är nu kommer de ju inte hjälpa mig att hitta hehe.   



Av Caroline - 2 september 2015 12:00

Tänk att september är här. Även om jag älskar sommaren så tycker jag att hösten kan vara mysig, om regnet håller sig borta (vilket inte är så troligt…). En fin höstdag med skinande sol, fina färger på träden och en mysig halsduk runt halsen kan få en att må väldigt bra. Eftersom den här sommaren inte har varit den bästa (varken sett till vädret eller andra saker) så känns det inte så jobbigt att lämna sommarmånaderna och gå mot hösten. Jag hoppas dock på att det ska komma lite fler sommardagar trots att vi nu gått in i september. Lite värme och sol är ju faktiskt aldrig fel. Mina förhoppningar inför den här hösten är att den ska medföra mysiga fikastunder, filmkvällar, intressanta möten och intressanta föreläsningar. Jag vet dock att jag kommer ha extremt mycket att göra i skolan så vi får väl se hur mycket mer jag hinner med, men man kan ju alltid försöka hehe. 

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards