Carrolajsa

Alla inlägg under september 2015

Av Caroline - 13 september 2015 11:49


God förmiddag! 


Då var helgens sista dag kommen. Igår ägnade jag i princip hela dagen åt att plugga. Satt vid datorn och läste, skrev, funderade och läste lite till. Jag blev klar med förberedelserna till nästa veckas seminarier plus jag hann läsa lite annat så det kändes skönt. Helger är så bra för då kan man sitta hela dagen och planera pluggandet precis som man vill och det är inget som stör. Jag fick dock lite luft igår också för var ute och slängde sopor samt handlade lite. Idag kommer jag troligtvis inte gå ut för vädret är så otroligt tråkigt så det känns inte alls lockande. Har legat inne i soffan hela förmiddagen och läst om folkrätt så jag tänker att det får bli eftermiddagens/kvällens aktivitet också. Tända ljus, mysig filt och intressant läsning känns som den perfekta sysselsättningen idag hehe. Nu ska jag återgå till läsningen, hoppas ni får en bra söndag. Kramis! 



Av Caroline - 12 september 2015 09:26

God morgon! 


Hoppas allt är bra med er denna lördag. Själv känner jag mig lite krasslig så det är nog tur att jag bara ska vara inne och plugga hela dagen. Har två seminarier att förbereda så pluggtid behövs. Det blev inte mycket till sovmorgon för som vanligt vaknade jag tidigt men börjar ju bli van vid det. Nu kallar mina böcker, hoppas ni får en bra lördag, kram! 





Gårdagens (och även dagens samt 4 matlådor) middag: paj med quorn, svamp, paprika, purjolök och tomat. Mums!




Av Caroline - 11 september 2015 14:50


Då var det helg. Vi hade bara en föreläsning idag så nu är jag hemma igen och är i full gång med pluggandet. Eftersom den här kursen bara är drygt en månad lång (vilket innebär att nu är det typ 2 veckor till tentan...) så är det extra viktigt att hela tiden ligga i fas. Trots att det bara är en kort kurs så har vi mycket material att ta oss igenom (såklart det är ju Juridicum vi talar om hehe) så man har att hitta på. Den här helgen kommer bara bestå av plugg och kanske lite träning. Känns dock som att jag ska bli sjuk för känner mig lite hängig och öm i halsen, får hoppas att det går över!


Nu ska jag fortsätta plugga, ha det fint!


   Trevlig helg! 




Av Caroline - 10 september 2015 20:57

Idag är jag ganska trött kan jag säga. Hade väldigt svårt för att somna igår, skulle upp tidigt, har varit i skolan många timmar och pluggat hela kvällen. Ja ni hör själva att det inte är så konstigt att jag är trött hehe. Hur som helst ska jag snart krypa till sängs och imorgon väntar föreläsning och mer plugg. Folkrätten håller mig sysselsatt! 


Hoppas ni har haft en bra dag och att ni har en trevlig helg att se fram emot. Kram! 

Av Caroline - 10 september 2015 07:49

God morgon!

Började morgonen på bästa sätt, lyckades klämma armen i strykbrädan. Vet inte riktigt hur det gick till men den gled på något sätt och vek ihop sig med min arm emellan, aj kan jag säga. Men det går väl över.

Idag har vi en ganska lång dag framför oss i skolan. Vi har bara två föreläsningar men ett hål på fyra timmar där emellan så då blir dagen lång. Tur att vi är flitiga nog och pluggar i pausen så att man får gjort lite idag.

Nu börjar vi strax, hoppas ni får en bra dag. Kram!

Av Caroline - 9 september 2015 13:26

Hejsan! 

 

Hoppas allt är bra med er denna onsdag. Med mig är allt bra förutom att min hjärna tror att det är fredag. Förutom ett par föreläsningar så är mina dagar ändå bara fyllda med plugg så det spelar egentligen inte så stor roll vilken dag det är. Idag hade vi föreläsning om internationella mänskliga rättigheter vilket var intressant. I princip alla våra föreläsningar och seminarier är på svenska men idag var undantag för vår föreläsare pratade engelska. Engelskan i sig är inget problem men när man ska anteckna blir det lite rörigt. Det går snabbare att skriva på svenska och man har sina egna förkortningar man använder men lyssnar man på engelska och ska försöka översätta snabbt samtidigt som man skriver och lyssnar blir det att man blandar engelska och svenska så mina anteckningar ser hemska ut hehe. Ska renskriva dem nu och få ordning på oordningen som nu råder och sedan blir det till att läsa resten av kvällen. Hoppas ni får en fortsatt bra dag, kram!


Av Caroline - 8 september 2015 21:44


Idag har jag fått gjort en hel del så det känns skönt. Har läst alla kapitel inför veckans föreläsningar, har renskrivit anteckningar, gymmat, städat, handlat och lagat mat. Jag får så himla mycket mer gjort när jag är ledig jämfört med när jag är i skolan, även om vi oftast bara har föreläsning i två timmar. När man ska till skolan försvinner så mycket tid på åkande, väntande och fixande. Uppskattar verkligen dessa lediga dagar. 


Nu är jag dock lagom trött så nu blir det snart sängen. Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 



Dagens mat: fullkornspastagratäng med broccoli och fetaost. Jag jobbar just nu för att fylla frysen med matlådor så att jag bara kan ta fram mat och slippa stå och laga sen när det närmar sig tenta. Dessutom var det billigt med ägg förra veckan så har ett stort paket ägg att använda upp. Detta var en billig rätt, enkel och det blev mycket, bra om man är student ;)




   

Av Caroline - 8 september 2015 12:26

God förmiddag! 

Hoppas allt är bra med er idag. För min del är det en pluggdag som gäller. Jag har läst hela förmiddagen och nu ska jag jobba lite med mina anteckningar innan jag ska fortsätta läsa. Blir jag klart med allt jag behöver göra väntar gymmet senare i eftermiddag. Hoppas ni får en bra dag, kram! 



Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards