Carrolajsa

Alla inlägg under september 2015

Av Caroline - 18 september 2015 07:50

God morgon!

Då var fredagen kommen, till mångas förtjusning kan jag tänka mig. Vi har seminarie idag och ska redovisa på engelska för första gången på juristprogrammet så det blir intressant. Min helg kommer bara gå åt till att plugga. Och jag behöver städa och tvätta så jag ska försöka hinna med det också. Nu ska jag läsa igenom min presentation en sista gång. Hoppas ni får en bra fredag!

Av Caroline - 17 september 2015 15:30

Hejsvejs!

 

Då var torsdagen här, dagarna går så himla fort vilket innebär att tentan närmar sig med stormsteg, hjälp... Min dag kommer bara bestå av plugg. Jag var en sväng i skolan innan för att förbereda morgondagens seminarium med min grupp men resten av dagen kommer jag spendera inomhus med en bok i handen. 

 

Igår kväll fick jag en paus från plugget en stund för då var jag iväg på event. Vi lyckades klämma in två stycken på en och samma kväll för butikerna låg så pass nära. Ett var ett samarbete mellan Smarteyes och Body shop och det andra var H&M. På både ställena kunde man bli sminkad, fick se på lite nyheter och ta del av lite dryck och plockmat. Vi var hos Smarteyes och The body shop först så jag blev sminkad av dem. Det var ganska långt ifrån hur jag brukar sminka mig men det är det som är roligt när man är på sådana här tillställningar, att testa något man inte brukar göra och kanske också lära sig något nytt. Trevligt var det i alla fall!


 

Fick flera kommentarer om att de tyckte att jag passade i rött läppstift så detta är kanske något man ska fundera på i framtiden? 
Fick också en komplimang om att jag hade väldigt fina läppar och då syftade personen inte bara på färgen. Känns som att man brukar inte få en komplimang om hur läpparna ser ut, åtminstone inte jag, utan det är snarare vad man kan göra med dem som brukar vara föremål för komplimangen ;) Hur som helst var det trevligt att höra. 




 

 
Blev även lite plockmat och "bubbel". 




Av Caroline - 16 september 2015 16:00


Jag har oftast färgen svart på mig. Jag har en hel del kläder i andra färgen men jag trivs bäst i svart så det går sällan en dag då jag inte har svart på mig. Jag tror att detta delvis kommer från när jag var liten. Som jag har sagt innan fick jag utstå en hel del skit i form av kommentarer och annat från en del människor och detta gjorde att jag blev ganska blyg och försiktig. Jag var ganska försiktig med vad jag hade på mig för jag ville inte ge dem fler anledningar till att ge sig på mig. Ju mer diskret, desto bättre. Dock var det inte något som hindrade folk utan då fick man istället höra att det var tråkigt, att det såg ut som att man skulle gå på begravning och så vidare. Nu trivs jag dock väldigt bra i svart och det känns klassiskt på något vis. Enligt undersökningar får svart dessutom en att verka smartare och snyggare, inte helt fel det heller. Dessutom kan det få en att upplevas självsäkrare och det kan ju behövas. Nu bryr jag inte mig lika mycket längre om vad folk säger om mina kläder för jag vet vad jag gillar. Är någon i samma situation som jag har varit i så råder jag er att göra likadant. Bry er inte om vad andra säger utan ha på dig det du känner för. Det är du som bestämmer och ingen annan! 

Av Caroline - 16 september 2015 13:45

Hej! 

Då var dagens seminarium avslutat och jag sitter åter hemma framför datorn och pluggar. Vi har ett seminarium till på fredag så ska titta lite på det och sedan blir det till att läsa. Ska trotsa förkylningen ikväll och gå på ett event så det ska bli trevligt. Har inga lektioner imorgon utan bara gruppmöte där vi ska förbereda seminariet tillsammans så passar bra att det är ikväll jag ska iväg. Nu måste jag återgå till mina anteckningar. Ha en fortsatt bra dag, kram! 

Av Caroline - 15 september 2015 21:40

God kväll!


Efter en lång dag är jag nu helt slut. Jag har som sagt en förkylning som är på väg att bryta ut så har ont i halsen, näsan börjar rinna och tror jag har lite feber. Inte så kul men det är bättre att det kommer nu än om typ en vecka för då hinner det förhoppningsvis försvinna innan tentan. Tentan är om bara två veckor och man har ju redan tillräckligt att må dåligt över när det är tenta, man behöver inte må fysiskt dåligt i form av förkylning också hehe. Ska lägga mig lite tidigare idag och försöka sova bort det. 


Förutom förkylning så har jag haft en bra dag. Hade kursens sista föreläsning, pluggade ett par timmar på skolan innan det var dags för gruppmöte och sedan bar det av hem till pappa på middag. Jag avslutade kvällen med plugg men nu blir det sängen. Hoppas ni har haft en bra dag, god natt!


 


Av Caroline - 15 september 2015 07:57

God morgon!
Eller god och god, har knappt sovit i natt och förkylningen är på väg på riktigt... Har tidig föreläsning idag och i eftermiddag har jag gruppmöte så blir till att sitta och plugga på skolan i några timmar. Hoppas bara att jag mår bättre framåt dagen.

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 14 september 2015 18:30


Jag tror knappast att det har undgått någon att se bilder på vad som händer runt om i världen. Tusentals människor är på flykt och tvingas lämna allt de äger och har, allt de vet om, bakom sig. De tvingas ge sig ut på en resa som är så farlig att de inte ens vet om de kommer överleva. För att ge sig ut på en sådan resa måste det man lämnar bakom sig vara så fruktansvärt att man inte ser något annat val än att ge sig av. Det som verkligen fick människor att bry sig är bilden på den lille pojken som hade spolats upp livlös på stranden. Även om jag också blev otroligt rörd av bilden känns det ändå hemskt att vi människor ska behöva se något sådant för att inse hur det ligger till. Även om vi aldrig fullt kan förstå den verklighet som dessa människor lever i så känns det som att man borde ändå kunna bry sig och det borde inte krävas en bild på en död pojke för att vi ska inse. Den här bilden visade en död pojke men tänk alla de barn som har dött innan honom?


Dock är det ju så att oavsett hur hemskt det är att den här bilden behövdes så var det den bilden som satte igång alla insamlingar på riktigt och ”tack vare den” kommer förhoppningsvis fler människor överleva. Många människor har verkligen samlat in pengar och engagerat sig så det får mig ändå att återfå lite av hoppet på mänskligheten.

Vi  i Growing Togehter har också valt att bidra precis som många andra och även om behovet av hjälp är enormt så hoppas jag att dessa pengar kan hjälpa några människor till att få en början till ett nytt liv. Det är precis som det gamla talesättet: ingen kan göra allt men alla kan göra något. 



Av Caroline - 14 september 2015 13:44

God eftermiddag! 

Då var den nya veckan igång. Jag hade bara en föreläsning idag så nu är jag hemma igen vilket är skönt. Känns som att jag håller på att bli sjuk så det känns skönt att tillbringa eftermiddagen hemma framför datorn. Har ju en del att plugga. Hoppas ni får en bra start på veckan, kram!  

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards