Carrolajsa

Alla inlägg under september 2015

Av Caroline - 22 september 2015 14:40

Hej!


Jag vet inte vad det beror på men det känns som att någon har skruvat ner temperaturen ett x antal grader bara sådär. Det står att det ska vara typ 16 grader men jag fick ta på mig en massa kläder idag för att inte frysa. Det är väl lika att vänja sig för vi går ju trots allt mot kallare tider. Det är så himla olika från person till person vad man har på sig den här tiden på året. Jag är väldigt frusen av mig så jag har redan skinnjacka och sjal (till och med haft vantar redan) men vissa kommer i tunn kofta och sandaler. Och brevbäraren kommer i shorts. Fast det är tydligen ganska vanligt att brevbärare har shorts länge. Jag träffade en kille ett tag som jobbade med att dela ut post och han sa att de ibland hade shorts en bit in i vintern, fast då med underställ också, för man blev så varm när man sprang i trappor. Hade jag varit brevbärare hade jag nog behövt ha underställ och termobyxor, så kan det vara hehe.


Idag var det seminarium som gällde för min del och sedan hade jag ett par ärende att uträtta men nu är jag åter hemma och ska fortsätta mitt pluggande. Hoppas ni får en fortsatt bra tisdag, kram! 

Av Caroline - 21 september 2015 21:22

Den här kvällen klassa som en av de bättre måndagskvällarna på länge. Det blev god mat i trevligt sällskap samt promenad för att smälta maten. Prat om allt mellan himmel och jord blev det också, precis vad jag behövde! Nu blir det plugg en stund och sedan väntar sängen. Kram! 


     
Är inte så ofta jag äter sådan mat men har varit sugen på pommes i flera dagar så idag fick det bli det här :)


 



Av Caroline - 21 september 2015 17:55

Hej! 


Då har vi kickat igång den nya veckan. Jag hoppas att den här veckan går suuuuuuper långsamt så att jag hinner plugga massor eftersom tentan börjar närma sig med stormsteg. Har dock läst allt material nu så nu återstår bara att lära sig allt, den lilla detaljen... 


Var en sväng i skolan innan och förberedde ett seminarium och sedan har jag pluggat hemma. Nu ska jag dock iväg på middag vilket passar perfekt för jag är superhungrig och i stort behov av sällskap hehe. Hoppas ni får en bra kväll, kram! 



Ursäkta urusel bildkvalité men den här kära boken har varit mitt trogna sällskap nu i typ 1,5 vecka och ett tag trodde jag att jag inte skulle bli klar men jo då, nu är sista sidan färdigläst så nu återstår bara att gå igenom den en gång till... You just have to love tentaplugg ;)


   

Av Caroline - 20 september 2015 22:26

Nu börjar jag bli lite trött på att sitta innanför dessa fyra väggar. Jag är inte trött på juridiken i sig för det är väldigt intressant utan på att bara sitta och göra samma sak dag ut och dag. Det får en att bli lite trött. Positivt är dock att man kan se ut hur som helst (läs utan BH, i mjukiskläder och osminkad) för man träffar ändå ingen. Ska dock bli kul att komma ut imorgon och träffa lite folk. Ska till skolan en sväng och förbereda ett seminarium med min grupp och på kvällen ska jag ut och äta med en vän vilket ska bli himla mysigt. Nu blir det dock sängen. Känns som om jag kommer drömma om havsrätt, mänskliga rättigheter och krigets lagar i natt. Hoppas ni har haft en bra helg, god natt! 

Av Caroline - 20 september 2015 13:36

Hej-svejs! 

Hoppas allt är bra med er. Jag har pluggat hela förmiddagen och tvättat. Tvättningen gav mig min beskärda del av fysisk aktivitet så nu ska jag inta soffläge och läsa resten av dagen. Hoppas den här envisa förkylningen försvinner snart... Har ett seminarium att förbereda också så soffliggande/stillasittande passar ju ändå ganska bra nu. Nu ska jag fortsätta läsa. Hoppas ni får en bra söndag, kram! 


    

Två smått udda ämnen som jag har läst om de senaste dagarna; dvärgkastning och yttre rymden, juridik bjuder på oväntad läsning ibland ;) 




Av Caroline - 19 september 2015 18:30


Att gråta är något som jag gör lite då och då men väldigt sällan inför andra människor. När jag var liten hade jag ganska lätt för att börja gråta. Inte för minsta småsak utan jag var bara ganska känslig. Detta var något jag fick höra ett flertal gånger så tillslut ledde det till att jag typ aldrig grät inför människor. Jag tror inte alltid att vi tänker på att saker vi säger och gör mot barn kan sätta spår som får konsekvenser när de blir äldre. De människorna som sade detta till mig menade inget illa men det kan ändå få en människa att vilja ändra på sig. Barn är väldigt lättpåverkade så det är himla viktigt att man tänker lite extra på vad man säger och gör mot barn. Barnen är så himla viktiga och det är viktigt att de känner att de duger precis som de är. Det är visserligen viktigt för alla människor men som sagt så är barn så himla lättpåverkade så det man säger till dem uppfattas lättare som kritik. Så tänk på det nästa gång du umgås med barn, tänk lite extra noga på vad du säger. Var en bra förebild. Var den människa som du vill att barnet ska bli!   

Av Caroline - 19 september 2015 14:04

Hej!


Idag var jag uppe med tuppen! Av någon anledning vaknade jag kl.7 en lördag, kul. Jag satte igång och pluggade direkt så har hunnit en del idag. Jag mår dock fortfarande inte helt bra så somnade en stund innan men nu känns det lite bättre. Har dock haft väldigt märkliga drömmar. I natt drömde jag att jag var tillbaka i Kenya och gosade med alla de söta barnen så det var lite tråkigt att vakna och inse att det bara var en dröm. Under min tupplur innan var drömmen dock betydligt konstigare. Jag drömde att jag passade barn och huset var helt fullt med andra människor men helt plötsligt var alla borta men kom tillbaka efter en stund. Där var också en hund som sprang runt och bet mig i tummen hela tiden men ingen brydde sig och en annan hund ändrade färg och ras när den snurrade runt i vattenpölar, så himla skumt! 

Aja, nu har jag precis lagat mat men ska fortsätta plugga nu. Har en hel del att läsa och ett seminarium att förbereda. 


Hoppas ni får en bra lördag, kram! 

Av Caroline - 18 september 2015 22:45

God kväll!

Då var denna fredagskväll snart över. Jag har pluggat och städat hela kvällen. Inte så kul eller glamoröst men välbehövligt. Känner åtminstone att jag kommer någonstans i pluggandet så det är ju skönt. Nu blir det dock sängen så jag är pigg imorgon när jag ska fortsätta plugga. Hoppas ni har en trevlig kväll, kram! 



 
Lite tid på den här stranden hade inte varit helt fel... 




Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards