Carrolajsa

Alla inlägg under september 2015

Av Caroline - 26 september 2015 19:23


Jag antar att jag inte är den enda som känner sig lite i vägen ibland. Det känns som att man är mer en börda än en tillgång i vissa människors liv. Kanske inte alltid men ibland. Detta är kanske inte världens roligaste känsla då den inte får en att känna sig omtyckt precis men det kanske är så det fungerar i livet, man passar inte in i andras liv i alla perioder. Visst har vi alla perioder då vi inte har tid för alla människor i ens omgivning (typ tentaperioder…) men vissa människor får det att kännas som att det är mer än tillfälligt…


Nu ska jag sluta upp med försök till djupa reflektioner, är nog alldeles för trött för det. Ikväll ska jag åtminstone inte vara i vägen för någon för jag ska sitta här i min ensamhet och plugga. Fy vad deprimerande det lät hehe. Jag har ju ett val, hade kunnat bjuda hem någon eller åka hem till någon, var dessutom bortbjuden idag egentligen, men nästa veckas tenta sätter lite stopp för sådana trevligheter. Ska plugga lite till men sedan blir det till att diska och sova. Har extremt enformigt liv för tillfället men på ett sätt är det skönt. Lite rutiner och möjlighet att bestämma själv gör det lättare att planera.


Nu ska jag sluta tjata, gå tillbaka till mina böcker och önska er en trevlig kväll, kram! 



Av Caroline - 26 september 2015 16:31

God eftermiddag!


Idag har jag återigen pluggat hela dagen. Kände dock att jag behövde en paus innan idag så då blev det en promenad. Passade på att gå till affären när jag ändå var ute. Jag handlade igår så att jag skulle ha det gjort men såklart glömde jag lite saker. När det gäller vissa saker har jag väldigt bra minne men när det gäller att handla är jag expert på att glömma vissa saker. Jag brukar ha lapp för att försöka komma ihåg men igår tänkte jag att jag fixar nog det utan lapp för jag skulle inte ha så mycket men det gick ju bra hehe. Det kanske inte är det jobbigaste problemet man kan ha men ändå.

Nu ska jag fortsätta plugga en stund till. Har en del kvar att göra innan jag kan känna mig klar för idag.  


Hoppas ni har en bra lördag, kram!  

Av Caroline - 26 september 2015 08:00


God morgon!


Då var det lördag. Min önskning om att den här veckan skulle gå långsamt verkar inte ha gått i uppfyllelse. Tentan är precis runt hörnet men det enda man kan göra just nu är att plugga. Idag ska jag fortsätta göra extentor (tentor från föregående år) och sedan blir det repetering. Det är ganska mycket material att gå igenom så det gäller att hålla energin uppe hela dagen. Ska få i mig lite frukost nu och sedan är det dags att köra igång. Hoppas ni får en fin dag, kram! 


 

Av Caroline - 25 september 2015 21:35

God kväll! 


Idag har min hjärna gått på högvarv hela dagen. Med undantag för två timmars frågestund inför tentan så har jag pluggat hela dagen. Har läst anteckningar, gjort extentor och läst lagtext. Min hjärna känns fullproppad med information så nu blir det snart sängen. Min morgondag kommer se precis likadan ut (med undantag för frågestund då) så det blir sängen ganska tidigt så jag är pigg imorgon. Natten till idag blev det inte så mycket sömn. Fick en liten dipp igår och det ena ledde till det andra så till slut mådde jag dåligt över alla problem som finns i världen. Ibland blir jag lite trött på mig själv hehe. Tentaperioder kan göra både det ena och det andra med en. Att lösa världens problem får dock vänta tills en annan dag, nu blir det sängen. God natt! 

   

   


Idag blev det klänning. När jag vaknade sken solen så jag kände att det passade idag. Man får väl ta tillvara på "värmen" innan den försvinner helt. 



Av Caroline - 24 september 2015 21:40

God kväll! 


Har haft en produktiv dag idag, har hunnit allt jag planerat och lite till. Seminariet gick smidigt, vi var bara 6 stycken i hela salen så det var inte så ansträngande. I tentaperioder är man under mycket stress och press så det blir mycket käslor. Ett bra sätt för att pausa och andas lite är att promenera. Att bara gå en liten sväng utan mål kan kännas så skönt. Precis detta gjorde jag innan idag och på så sätt kunde jag samla lite nya krafter så att jag orkade plugga lite till. 

Imorgon blir det frågestund i skolan och förhoppningsvis kommer de sista frågeteckna klaras upp så att man känner sig lite lugnare. Kommer också bli till att plugga hela helgen, #pluggatillsdukandetochlitetill hehe. 


Nu ska jag diska upp lite och sedan blir det snart sängen. Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 


   

En underbart fin himmel gör ju även det det hela lite bättre





Av Caroline - 24 september 2015 09:11

God morgon!


Hoppas allt är bra med er. Just nu sitter jag i skolan och pluggar lite. Har precis förberett dagens seminarium med min grupp och väntar nu på att själva seminariet ska börja. Detta är kursens sista seminarium vilket känns ganska skönt. De är väldigt intressanta och ofta väldigt givande men tar en bra stund att förbereda så sett från den aspekten är det skönt att det snart är över. Efter idag kan man ha full fokus på tentan. Resterande timmar på denna dag kommer givetvis gå åt till att plugga. Ska gå igenom anteckningar och seminarium igen samt läsa lagtext.


Med risk för att spoila för er som kanske tänkt se Bonde söker fru men missade igår kan jag bara säga att där var en som fick extremt många brev, över 1000 stycken. Måste ändå kännas ganska smickrande men också lite jobbigt. Det krävs ju trots allt bara ett brev om det är det rätta brevet, gäller bara att hitta det. Jag önskar dem stort lycka till och i mån av tid kommer jag följa deras resa som nog kan bli ganska spännande.


Nu ska jag fortsätta läsa här, hoppas ni får en bra torsdag, kram!  

Av Caroline - 23 september 2015 20:00

God kväll! 


Idag har jag pluggat precis hela dagen. Jag har hunnit en hel del vilket känns bra men nu ska jag pausa och titta på Bonde söker fru. Äkta kärlek på bästa sändningstid, kan det bli bättre? ;) 
Blir till att fortsätta plugga en stund till sen men sedan blir det sängen då jag ska försöka sova bort den här jäkla förkylningen och huvudvärken! 


Hoppas ni får en fin kväll, kram! 

Av Caroline - 23 september 2015 08:01

God morgon!


Idag bestämde jag mig för att göra lyxfrukost så det blev smoothie och scones. Som frukost underhållning tittar jag på debatter och inslag om flyktingkrisen och blir lite upprörd över hur vissa människor resonerar... Nu ska jag äta upp min frukost och sedan blir det till att plugga hela dagen. Hoppas ni får en bra dag, kram! 


 

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards