Carrolajsa

Alla inlägg under maj 2015

Av Caroline - 13 maj 2015 13:44

Vilket väder vi har idag! Känns mer som oktober än maj... Jag har dock legat inne i soffan nedbäddad under en filt hela morgonen och läst om specialstraffrätt så det har varit ganska skönt. Nu är jag dock på väg till skolan för terminens sista övning/föreläsning. Känns skönt på ett sätt för nu kommer man har två hela veckor på sig att plugga, utan avbrott. Det är dock lite jobbigt också för det innebär att tentan är nära. Det är inte lätt hehe.

Kvällen kommer jag också ägna åt plugg. De kommande två veckorna kommer mitt liv vara ännu mer enformigt än annars. Sedan är det dock sommar och då kan man hitta på en massa roliga saker. Juridik är dock väldigt intressant så det är inte precis så att man lider när man sitter och pluggar...

Nu börjar snart vår övning. Hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 12 maj 2015 22:39


God kväll!


Den här dagen har varit en lång dag, men en väldigt bra sådan. Har varit i skolan större delen av dagen. Vi blev fullproppade med information men det är ganska skönt eftersom tentan är om lite mer än två veckor så just nu behöver man all info man kan få.


Det var tänkt att jag skulle sitta barnvakt men det blev lite ändrade planer. Den ena flickan var inte helt frisk så mamman skulle stanna hemma men då hade flickorna blivit så besvikna över att jag inte skulle komma så hon sade att jag gärna fick komma ändå och leka lite med flickorna så kunde hon passa på att fixa lite där hemma. Det var svårt att motstå så jag gick dit och lekte med dem en stund. Det blev spel, lek och mys. Sedan bar det av hemåt där min bror firades och sedan blev det plugg. Nu ska jag dock snart bege mig mot sängen för imorgon väntar ännu mer plugg.


Hoppas ni har haft en bra dag, god natt!   


Av Caroline - 12 maj 2015 07:53

God morgon!
Idag säger jag stort grattis till min bror som fyller hela 21 år! Tänks så stora vi är ;)

Idag blir det skola hela dagen, vi har två övningar och en föreläsning. Sedan blir det plugg och barnpassning. Så detta kommer med all säkerhet bli en bra dag.

Hoppas att ni också har en bra dag framför er, kram!

Min bror är supersvår att köpa present till (som de flesta andra killar) men hoppas att detta passar. Väldigt lyxig inslagning får jag säga, nästan så att man vill behålla det själv ;)

Av Caroline - 11 maj 2015 22:15


God kväll!


Den här dagen har till största del bestått av plugg. Började dagen med läsning, följt av övning och sedan förberedande av morgondagens övningar och genomgång av anteckningar. Har också hunnit med att köpa födelsedagspresent till min bror och busat lite med en flicka som jag passa lite då och då. Jag mötte nämligen henne och hennes mamma på bussen hem. När hon såg mig gå på skrek hon i bussen ”Hej Caroline, kan du sitta här bredvid mig?!” och självklart kunde jag det. Vi satt och pratade hela vägen och hade supertrevligt. Tilläggas ska att hon är ca 4 år och så himla söt. Jag ska faktiskt passa henne och hennes syster ett par timmar imorgon så det ska bli kul.


Nu ska jag dock gå och lägga mig, är supertrött. Hoppas ni har haft en bra dag, kram! 



Av Caroline - 10 maj 2015 22:20

God kväll!


Hoppas ni har haft en bra helg. Min har till mestadels bestått av plugg men så blir det när tentorna närmar sig. Veckan som kommer är den sista schemalagda för vår del och den kommer innebära fyra övningar och en föreläsning. Det kommer bli ganska intensivt och mycket att förbereda men det är skönt på ett sätt för sedan blir det ett par veckor hemma då man bara kan sitta och plugga hela dagarna. Nu ska jag fixa ett par saker vid datorn och sedan blir det sängen. Ska bli himla skönt att få krypa ner under täcket.


Ha det fint, god natt!  

Av Caroline - 9 maj 2015 13:54

Hej!

Hoppas att ni har en bra helg än så länge. Av någon anledning så är det söndag i mitt huvud (lite vilsen ja ;) ). Anledningen är nog att vi bara var hemma hos min pojkvän igår och pluggade och samma sak blir det idag. Det gör dock inte så mycket, en extra dag är aldrig fel hehe. Tentorna är ju om mindre änen månad (!) så all tid behövs. Nu ska jag återgå till min bok, hoppas ni får en fortsatt bra dag, kram!

Min pojkvän fyllde år i torsdags. Jag hade ju redovisning i torsdags och de varade ganska länge så blev ganska enkelt firande. Jag bjöd på tacopaj, frukt och brownie. Det var dock uppskattat så det är inte alltid det behöver vara så avancerat :)

Av Caroline - 7 maj 2015 09:00


God morgon!


Då var dagen kommen, dagen för presentation. Vi har jobbat med det här i typ tre veckor och lagt ner ofantligt mycket tid på det. Vi är en grupp om fem personer som ska hålla en presentation om ett ämne i straffrätt i 45 minuter. Den här presentationen kommer bli bedömd och är värd max 30 poäng av det slutresultat som vi får i slutet av terminen. Max är 100 poäng så den här presentationen väger ganska tungt. Därför känns det extra viktigt att göra det bra, man vill verkligen inte misslyckas. Vi har dock jobbat stenhårt och övat väldigt mycket så det känns ändå bra. Klart man är lite nervös men det är jag alltid när jag ska prata inför folk, speciellt när det ska bedömas så som det ska göras nu. Men det gäller att ha full fokus, andas och tänka på att prata långsamt. Då borde det funka. Dessutom hoppas vi att de tekniska gudarna är på vår sida idag, vi har nämligen haft lite strul med det tekniska…


Nu ska jag öva en sista gång, wish me luck ;) 



Av Caroline - 6 maj 2015 21:33

God kväll!


Idag har vi haft en lång dag. Vi har övat, övat och övat, och övat lite till. Imorgon är det presentation i skolan som gäller och detta kommer bli betygssatt så det är verkligen viktigt att allt sitter. Vi har varit lite för ambitiösa i vårt arbete på så sätt att vår presentation hade för mycket information för att rymmas inom de 45 minuterna som vi har till vårt förfogande. Därför har vi fått sitta och ta bort och göra om en del idag. Sista gången vi övade låg vi på ca 43 minuter så alla måste ta bort lite till vilket inte är lätt. Det kommer dock lösa sig tror jag. I värsta fall får vi bryta mot regeln ”tala så långsamt så det känns som att du pratar i slow motion” de sista minuterna ;)


Nu ska jag öva lite sedan blir det sängen, är helt slut… 

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards