Carrolajsa

Alla inlägg under januari 2015

Av Caroline - 16 januari 2015 16:45

För ett tag sedan läste jag en insändare som handlade om att tjejer och killar inte kan vara vänner. Detta på grund av att en av personerna i princip alltid kommer känna något annat än vänskap. Jag håller inte med om det, flera av mina vänner är killar. Visst blir det mer än vänskap i vissa fall men långt ifrån alla. Skulle det hända får man bara möta problemet/möjligheten då men man kan inte låta bli att vara vän med motsatta könet (eller samma kön om man är homosexuell) för att det kan bli andra än vänskapliga känslor. Själv har jag varit med om det några gånger men det är inget som har hindrat vår vänskap. Skulle det hända kan man antingen pausa lite och inte träffas på ett tag eller så kan man köra på det om båda tycker att det känns rätt. Man ska göra det som känns rätt men man ska inte känna att man inte vågar bli vän med en person bara för att det någon kan få andra känslor.  Bara för att man är intresserad av killar betyder inte det att man är intresserad av alla killar ;)     



     



Av Caroline - 15 januari 2015 18:34

Jag hittade lite ork idag så kom både ut på en powerwalk och började städa garderoben så jag fick rensat ut lite kläder, skönt!

Nu ska jag bege mig ut i regnet och åka en sväng till min pojkvän. Hoppas ni får en bra kväll <3


Det syns inte helt på bilden men har på mig en oversized t-shirt med superman s:et. Jag har aldrig ens tittat på superman men föll för den här tröjan direkt när jag såg den. Får kanske titta på det en dag ;)

Av Caroline - 15 januari 2015 10:26

God förmiddag!

Hoppas allt är bra med er.


Hade en väldigt trevlig kväll igår då en vän kom över på ett väldigt spontant besök. Hon var ändå ute och körde så varför inte komma för en pratstund? Kul!


Nu på förmiddagen har jag beställt böcker för andra delkursen nu på termin 5, fixat lite mejl och annat. Ska snart bege mig ut i blåsten och ta en promenad. Känner att jag behöver komma ut en sväng och bara gå, bästa sättet för att skingra tankarna. Sedan tänkte jag försöka hitta min ork och rensa min garderob, behöver rensa bort lite gamla kläder.


Hoppas ni får en bra dag, kram!  

5

Av Caroline - 14 januari 2015 16:15



Då var man registrerad för termin 5. Tänk vad snabbt tiden går! Idag började de nya juriststudenterna och jag minns själv när vi började men nu har det redan gått två år. Under hela tiden har vi sett fram emot att läsa just termin 5 för det innebär bland annat straff- och processrätt. Alla kurser har sin charm och är intressanta på sitt sätt men just den här kursen verkar vara något extra men det återstår att se hur det blir när vi väl börjar. Vi börjar på måndag så nu väntar fyra dagars ledighet, vad gör man med all den här tiden? ;)  



 

Av Caroline - 14 januari 2015 11:31

Då var man hemma efter terminens sista moment. Det var ett ganska avslappnat seminarie och det kändes bra. Detta har varit en väldigt ansträngande termin och kallas ”muren”. Samtidigt som det har varit jobbigt har det varit intressant och vi har verkligen lärt oss mycket! Nu ser vi dock fram emot nya utmaningar och nya ämnen.


Jag mår fortfarande inte riktigt bra så fick ändra dagens planer så nu ska jag krypa ner i soffan och jobba vid datorn. Dessutom är det grymt deprimerande väder, jämngrått, ÖSregn, hagel, åska och nu massa blötsnö, SUCK! Men det blir visserligen ännu mysigare att vara inne då.


Hoppas ni får en bra onsdag, kram! 


 


Har redan bytt jeans mot världens skönaste pyjamasbyxor

Av Caroline - 13 januari 2015 22:19

Usch idag har jag verkligen inte haft någon ork alls. När jag vaknade var det helt okej och jag ägnade förmiddagen åt förberedelser inför morgondagens seminarie men framåt eftermiddagen var det precis som att jag hade blivit överkörd av en buss eller något. Känner mig helt slut i kroppen, huvudet dunkar och halsen gör ont... Resultatet blev att jag idag har sätt nästintill ohälsosamt många avsnitt av O.C hehe. Har legat i soffan med datorn som sällskap och fixat lite, typ mejlat lite folk och så men det är högsta nivån på effektivitet den här eftermiddagen/kvällen. Men så är det väl ibland... Ska lägga mig snart så att jag kan vakna pigg och kry imorgon.

Hoppas ni har haft en bra dag. God natt!

Av Caroline - 13 januari 2015 10:42

Hej!

Hoppas allt är bra med er!


Jag hade en väldigt trevlig kväll igår med min vän. Det blev en massa prat, promenad och tv-spel. Jag är typ världens sämsta när det kommer till tv-spel så vill man känna sig duktig kan man möta mig för man kommer garanterat kunna ha ihjäl mig utan problem hehe.


Idag väntar plugg då vi har terminens sista seminarium imorgon och för att bli godkänd måste man verkligen delta aktivt så det gäller att ha något bra att säga. Detta tar nog inte hela dagen att förbereda så det kanske blir lite soffhäng också framför en bra film. Tror jag håller på att bli sjuk för har lite ont i halsen och känner mig sådär matt i kroppen men å andra sidan har jag gjort det till och från nu i flera veckor så vi får väl se vad som händer. Man kan inte göra så mycket mer än att försöka vila (vilket inte är min starkaste sida).


Nu ska jag sätta igång och läsa. Hoppas ni får en superbra tisdag, kram!   



Mat

Av Caroline - 12 januari 2015 18:00

Igår (eller ja den 11:e för två år sedan) var dagen jag landade på Kastrup efter att ha flugit Kisumu-Nairobi-Istanbul-Köpenhamn. Jag landade på kvällen och fick ett varmt mottagande av ett gäng fantastiska personer som jag har/hade turen att ha i mitt liv. Jag sov inte hemma första natten men när jag väl var hemma på förmiddagen den 12:e var det första jag gjorde att ta en dusch och sedan åt jag en fantastiskt god grov macka med ost och grönsaker. Jag är inte så förstjust i mat utan äter oftast bara för att jag måste och inte alltid för att jag är sugen men i Kenya blev jag verkligen sugen på saker. Några av dem var lussebullar, lasagne, ost och grovt bröd. Mycket kan man faktiskt få tag på i Kenya men vissa saker (typ lussebullar och grovt bröd) finns inte. Men på samma sätt som att vissa saker är godare hemma är vissa saker godare där. Till exempel så tyckte jag att läsken sprite var väldigt god i Kenya men det tycker jag inte är så gott här hemma. Detsamma med chokladet Kit-kat. En förklaring kan vara att de har kanske lite annan tillverkning men en annan kan vara att när man inte har tillgång till det när som så är det godare när man väl får det. På samma sätt som jag var sugen på ”svensk mat” då är jag nu sugen på kenyansk mat nu. Typ bönor, chapati och mandazi. Det smakar egentligen inget speciellt men det är ändå något som gör det himla gott. Jag har testat laga gryta med bönor så nu återstår det att testa resten. Det är kul att vidga sina matvyer och lära sig nya kulturer.


Nu ska jag snart träffa min "psykolog". Han är inte min psykolog utan en av mina närmsta vänner men vi pratar alltid om massa saker och vet saker om varandra som inte alla andra vet så vi är nästan som varandras psykologer. Skönt att ha människor i sin omgivning som man litar på och som man vet att man kan prata med. 


Hoppas ni får en fortsatt bra måndag, kram! 



Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards