Carrolajsa

Alla inlägg under december 2014

Av Caroline - 10 december 2014 08:23

God morgon!
Vilka drömmar jag hade i natt, i den ena hade jag löss som var gigantiska vilket var väldigt äckligt och obehagligt och i den andra drömmen blev jag jagad av en galen person som sprang runt och skrek hela tiden, mycket skumt....

Jag vet inte hur utvilad jag känner mig men oavsett så är det dags för skola idag. Idag har vi ett repetitionspass inför tentan som är nästa vecka. Resten av dagen kommer bara bestå av plugg för min del.

Hoppas ni får en bra dag, kram!

Av Caroline - 9 december 2014 12:30

För att koppla tillbaka på mitt inlägg om HIV/AIDS. Jag hittade det här klippet med Andreas Lundstedt där han berättar lite om när han gick ut med att han är HIV-positiv. Jag tycker att det var väldigt modigt av honom att göra det och väldigt viktigt. Viktigt för alla de människor som inte vågar berätta för att de är rädda för människors reaktioner. Starkt jobbat Andreas <3 


http://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Mer-om/Fyra-filmer-om-hiv-Vi-borde-veta-battre/ 


Av Caroline - 8 december 2014 18:25

Man kan hinna med en hel del saker under en dag. Idag har jag hunnit med seminarie, plugg i många timmar, en snabb sväng till köpcentrat för att köpa en julklapp och nu väntar snart möte innan jag ska fortsätta plugga. Var egentligen inbjuden till två möten idag men de hamnade samtidigt och inget gick att flytta för fler är inblandade så då fick jag helt enkelt välja det som jag tror att jag kan göra mest nytta på. Inget av dem var direkt livsavgörande men jag vill gärna vara överallt och gillar inte att säga nej men man kan ju tyvärr inte klona sig.

Hoppas ni har en trevlig dag, kram!

Idag har jag ett av mina favoritplagg på mig; en mjuk och varm kofta som både är mysig men ändå lite uppklädd.


Av Caroline - 8 december 2014 10:30

Då var sista seminariet avklarat. Det har varit intressant med seminarier men det har tagit väldigt mycket tid. Själva seminariet är två timmar och vi har haft ungefär två timmars förberedande i grupp men därutöver har vi förberett oss själva. Ett seminarie har 5 huvudfrågor men de flesta huvudfrågor är indelade i minst a-c. Detta innebär att ett seminarie tar typ en dag att förbereda eftersom det är en del som ska läsas. En del av delfrågorna är gamla tentafrågor och på tentan har man ungefär två timmar på sig på en fråga men nu ska vi täcka 5 frågor på två timmar, det säger en del om tiden… hur som helst har vi lärt oss en del och det är ju det viktigaste. Nu är det inte alls långt kvar tills tentan, paniken börjar kännas... Kan dock inte göra mer än att plugga så det är lika bra att sätta igång.

Hoppas ni får en bra dag, kram!  

Av Caroline - 7 december 2014 21:59

Efter en lång pluggdag blir det snart sängen. Imorgon väntar sista seminariet vilket är ganska skönt för efter det kan man ha full fokus på tentan.

Hoppas ni har haft en bra söndag, kram!

Jag har väldigt fina människor runt omkring mig. Häromdagen fick vi hem saffransbullar och idag pastagratäng. Det är kärlek det! På så vis slipper jag ödsla tid på att laga mat utan kan ha full fokus på skatterätt.

Av Caroline - 7 december 2014 15:45

Nu i jultider är vi många som är ute på julklappsjakt. Julen är en väldigt dyr högtid för många familjer och jag upplever ibland en viss hets kring handlandet av julklappar. Personligen tycker inte jag att priset är det viktiga utan tanken bakom.


Många tycker att det är svårt att handla julklappar för de tycker vi har allt och detta är till stor del sant. Visst man har kanske inte allt man behöver eller vill men de flesta av oss har möjligheten att själv införskaffa det. Men det finns många som inte har allt. Jag har uppmärksammat Ung Cancers kampanj där de försöker uppfylla cancersjuka människors önskan. UNICEF, Rädda barnen och BRIS har gåvobevis man kan köpa för att stödja människor som inte har det lätt i livet. Jag har själv fått liknande presenter och jag blir lika glad varje gång. Till exempel fick jag en gris när jag fyllde 20. Såklart var det inte en gris i paketet utan ett gåvobevis på att en familj i ett land fått en gris som de kunde använda i sin tillvaro för att få hjälp med sin försörjning. Ett år fick jag ett gåvobevis på att poliovaccin hade skickats till ett land där behovet var stort. Tänka att någon såg till att jag fick vara med att göra skillnad!


När man pratar om detta är den ständigt återkommande kommentaren att man inte kan vara säker på att pengarna går till rätt sak. Och nej det kan man inte men jag väljer att tro att det gör det. Visst går inte alla pengar fram i de större organisationerna för de har mycket administrativa kostnader också men jag är övertygad om att en stor del av hjälpen verkligen når fram och det som når fram kan göra en enorm skillnad för en familj, för liv. Så till alla er som inte vet vad ni ska köpa eller önska er tipsar jag er om att önska er hjälp åt någon annan, någon som kanske inte själv har möjligheten att önska eller få hjälp. Ge någon annan en present i form av ett bättre liv. Jag har svårt att tänka mig en bättre gåva än en gåva som hjälper någon annan. 

  

Vi i Growing Together har också tagit fram ett speciellt gåvobevis nu när det närmar sig jul. Jag kan ju inte prata för andra organisationer men jag försäkra er om att pengarna vi får in verkligen går till barnen i Kenya och arbetet med att ge dem ett bättre liv


Vårt gåvobevis, gjort av min grymt duktiga kollega 

http://www.growingtogether.se/donera/butik-23672574
 

Av Caroline - 7 december 2014 10:04

God förmiddag!
Då var helgens sista dag kommer, och tillika andra advent. Nu kommer veckorna fram till jul bara rusa förbi (jag tycker dock att alla veckor gör det). För min del är det plugg som gäller, ska försöka ta mig igenom ett par böcker.

Min gårdag bestod också av plugg, hela dagen. Min tanke var att jag skulle krypa ner i soffan, se film och dricka te på kvällen, för att försöka bli av med tramset som uppehåller sig i min kropp men det gick inte bra. Jag är så dålig på att "sitta och göra ingenting" så istället blev det en promenad, lite styrketräning, storstädning och julklappsshopping på nätet. Som sagt, jag är superdålig på att bara vara, det blir alltid så att jag hittar på något hehe. Men det är faktiskt mysigt att krypa ner i en nybäddad säng och veta att rummet är nystädat så jag klagar faktiskt inte på min ork.

Nu ska jag återgå till min inkomstskattebok, hoppas ni får en bra söndag <3

Av Caroline - 6 december 2014 15:46

Gud vad jag är trött idag. Jag sov faktiskt ganska många timmar i natt men den envisa förkylningen bryter inte ut utan gör mig bara hängig. Har haft feber till och från i några dagar, huvudet värker, näsan rinner när den känner för det och jag har retlig torrhosta lite då och då. Folk i min närhet har varit sjuka i omgångar så det är ju inte omöjligt att det är min tur snart, fast det känns som att det har varit det i flera veckor. Det finns ju inte så mycket man kan göra åt det mer än att bita ihop. Tur att mina dagar inte är fyllda med massa fysiskt krävande aktiviteter. Att plugga är ju också krävande, men på ett helt annat sätt... 


Nu ska jag sluta upp med mitt klagande och se det från den positiva sidan. Det är ju trots allt inte så att jag ligger i 40 graders feber med en näsa som är helt igentäppt. Man får vara glad för det lilla, hehe. Nu kallar skatterätten på mig och vill att jag ska fortsätta fylla mitt huvud med kunskap. Hoppas ni har en bra lördag, kram!  

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards