Carrolajsa

Alla inlägg under december 2014

Av Caroline - 15 december 2014 15:00

Tänk så lite som behövs för att barn ska börja skratt, så underbart! Åh vad jag saknar mina små hjärtan <3 



 

Av Caroline - 15 december 2014 09:49

God förmiddag!
Idag när jag vaknade kände jag mig som typ 100 år. Är helt stel i kroppen och det knakar när jag rör mig. Fick lite massage i fredags kväll vilket var himla skönt så ska nog boka in en tid för riktig massage snart, känner att det nog kan vara bra efter att ha suttit och pluggat så mycket en hel höst.

Idag väntar sista frågestunden innan tentan så om ett par timmar har vi förhoppningsvis fått klarhet i de frågetecken som fortfarande finns kvar.

Hoppas ni får en bra måndag, kram!

Idag kände jag mig så frusen så den tjocka stickade tröjan fick åka på :)

Av Caroline - 14 december 2014 14:00

När jag sade till min syster häromdagen att jag hade mått illa i fler dagar var hennes spontana reaktion: ”Är du gravid?” (tilläggas ska att hon ofta ställer den frågan om jag säger något om mat eller smärta). Hon sa detta utan att tänka för någon sekund senare säger hon ”nej just det din pojkvän är inte hemma”. Jag är såklart inte gravid, även om jag faktiskt drömde att jag var det härom natten… var dock ganska lättad när jag vaknade och insåg att det bara var en dröm. Det är ju inte det att jag inte vill ha barn för det vill jag verkligen men inte riktigt nu. Mognadsmässigt hade jag absolut kunnat ha barn men det passar inte riktigit in i mitt liv nu utan det får vänta några år.


Drömmen kom nog av att det är lite utav en babyboom i min omgivning. Jag känner två som har fått barn ganska nyligen och två som ska få de närmsta månaderna vilket är väldigt mysigt. Tyvärr har jag inte träffat någon av dem som har fått utan bara sett bilder och de är hur söta som helst! Får väl åka och hälsa på en dag för att mysa med bebisar är bland det mysigaste som finns tycker jag. 



Här är jag tillsammans med en liten flicka som kom in till barnhemmet i Kenya. Hon hittades längs vägen och var uppskattningsvis en vecka när hon hittades. Liten men väldigt mycket hår på huvudet och hon gjorde väldigt mycket grimaser när hon låg i sängen eller i famnen, så söt! 




Av Caroline - 13 december 2014 21:11

Den här dagen har verkligen gått i ett. Jag började med att plugga innan det bar av mot kyrkan för att öva det sista inför dagens luciatåg samt sätta ljud och bild. Det hela spelades nämligen in av professionella filmare så vi hade tre stora kameror samt mickar och allt var kopplat ut till en buss utanför kyrkan där det satt en och fixade allt. Det var lite annorlunda mot vad vi är vana vid men det var kul att testa på, vi gjorde ju inte så mycket annorlunda egentligen men kul att se lite hur det fungerar.


Efter repet åkte jag snabbt hem om och bytte om innan jag åkt för att titta på min kompis dansuppvisning. Efter det var jag hemma om och lagade mat och slängde i mig det på i princip stående fot innan det bara av mot kyrkan igen för fix och sedan självaste tåget. Nu är jag dock hemma och har hunnit plugga en stund. Är dock sjukt trött så idag blir det sängen tidigt så jag orkar med att plugga heeeeela dagen imorgon.


Hoppas att ni har haft en bra lördag <3 


 

Det här året var min syster självaste Lucia och hon var lika vacker som alltid <3 




 


 




Av Caroline - 12 december 2014 22:26

Som Alexander härjar, han drar häftigt fram och kommer säkerligen lämna en hel del spår efter sig. Det blåser så mycket att det nästan låter som åska, det tar riktigt tag i huset... När vi gick hem från kyrkan innan fick man faktiskt ta i lite om man skulle komma framåt. Repetitionen gick bra, vi sjöng ihop oss i kören och med bandet. Vi gör ett lite annorlunda luciatåg där vi har lite andra låtar, en del acapella och en del kompat av mandola, fiol och flöjt vilket är både fint och roligt.

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite och njuta av att jag slipper vara ute i vinden (men också känna stor sorg för de människor som inte har någonstans att ta vägen utan tvingas vara ute i alla väder...). Jag hoppas på många timmars sömn i natt för imorgon väntar ett fullspäckat schema.

Hoppas ni har en trevlig fredag <3

Vi skippar glitter och kör med riktiga kransar istället.


Kvällens läsning; noter och nordiskt skatteavtal, fin blandning ;)

Av Caroline - 12 december 2014 17:00

Efter att ha pluggat hela dagen är det nu dags för genrep inför morgondagens luciatåg. Än så länge har jag noll julkänsla men detta kan kanske sätta igång den ;) 



Den här bilden är från förra året, på mig och min fina syster <3   



Av Caroline - 11 december 2014 15:00

Häromdagen när min pappa hämtade mig sade han ”Du har fått post” och nickade mot ett kuvert på instrumentbrädan. Jag tog det och min reaktion var ”åh ja” men min pappa såg fortfarande frågande ut och sa ”vad är det? Det står HIV-positiv på kuvertet, har det hänt något?”. Jag fick då snabbt förklara att jag hade skickat efter en sak och att det kom från en förening som heter ”HIV- Sverige”. Då gav han ifrån sig en lättnads suck och sa att han hade blivit helt nervös när han såg kuvertet och menade att jag inte ens hade påbörjat mitt liv. Återigen försäkrade jag honom att det var ingen fara utan bara en leverans av mitt nya fina röda band. Tänk så fel det kan bli…   



 

Av Caroline - 10 december 2014 13:15

Mitt i all julhandel kan jag inte låta bli att tänka tillbaka på enkelheten i Kenya. Man åker till en marknad och där finns allt. På filtar ligger kläder, väskor och skor och i små stånd gjorda av träpinnar sitter människor och säljer mat. Så primitivt och smutsigt men samtidigt så lättsamt och fint. 



 

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards