Carrolajsa

Alla inlägg under december 2014

Av Caroline - 25 december 2014 16:25

Jag måste ha varit riktigt snäll i år för jag fick en massa fina julklappar. Det blev en del saker som är användbara i köket, lite kläder, pengar, inredningsdetaljer, smycken, filmer, hudprodukter, musikalbiljett, ja en väldig blandning som speglar min personlighet väldigt bra.


Jag fick ett par saker som är kopplat till välgörenhet och det tycker jag verkligen om. Julen är en mysig högtid men också väldigt mycket fokus på julklappar och pengar vilket jag tycker är synd. Visst är det kul att få presenter men julen handlar om så mycket mer. Jag får alltid lite ont i hjärtat när jag tänker på alla personer som tvingas sitta ensamma, människor som inte har en familj eller vars familj väljer att inte träffa dem. Ingen borde vara ensam utan alla borde få känna kärlek och omtanke, varje dag hela året om. Min förhoppning inför framtiden är att kunna hjälpa några av de här människorna, min dröm är att ordna ett stort julfirande för människor som annars kanske inte hade kunnat fira jul. En dröm som kräver mycket arbete men å andra sidan är det väl därför man drömmer, drömmer om att uppnå något som man har jobbat hårt och länge för.    


 
Detta är några av julens klappar :) 


           






Av Caroline - 25 december 2014 09:21

Jag ser det snöar, jag ser det snöar… Så kom även snön till Skåne, marken är helt vit och snön yr. Jag är inget fan av snö men det är lite mysigt att titta ut när allting är vitt men jag vill helst inte gå ut i det hehe. Jag har dock inte planerat att gå ut idag utan ska sitta inne och skriva på min uppsats hela dagen.


Vi hade en trevlig kväll igår med god mat (jag är dock inget stort fan av julmat), skratt, sång och massa julklappar. Igår firade jag tillsammans med mina syskon, pappa, farmor och farfar. De senaste åren har några av oss, speciellt jag, syster och farmor, avslutat kvällen med att gå på midnattsmässa eftersom kören brukar vara med och sjunga. Jag är inte med i kören längre men igår slutade det med att jag var med och sjöng ändå. Jag åkte egentligen bara dit för att lyssna men körledaren frågade om jag ville vara med. Det var massa folk i kyrkan och det blev ett väldigt trevligt slut på kvällen med massa trevliga människor och hög mysfaktor.


Hoppas att ni som firade jul hade ett trevligt julfirande och jag hoppas att ni som inte firade jul hade en väldigt trevlig kväll, oavsett vad ni gjorde <3  


 
Jag måste ha varit väldigt snäll i år med tanke på hur många klappar jag fick ;) 


Underhållning av hög kvalité när fantastiske Peter Jöback sjöng. 



     
Det är inte ofta man träffar denne stilige unge man (min bror) så det var väldigt mysigt att få en liten pratstund med honom <3 
   


 


 
Traditionella Kalle Anka...

     


           


Jag och min kära syster <3       




Av Caroline - 24 december 2014 09:45

God Jul!

Tänk att det redan är julafton. Vi smygstartade redan igår då vi firade hos min mamma med den sidan av familjen. Det var mormor, moster, hennes sambo och son, min kusin, mamma och mina syskon. Det blev god mat (dock inte julmat utan det sparar vi till idag), mycket skratt och julklappar.


Hoppas att det är bra med er denna julaftonsmorgon. Själv känner jag mig lite småöm i kroppen. Jag jobbade nämligen igår och det var fullt ös, mycket lyft och mycket att packa upp. Det var väldigt roligt att vara tillbaka på jobbet och jag blev väldigt välkomnad. När man möter massa människor som är glada att se en kan det inte vara annat än roligt att gå till jobbet!    


Idag är det julfirande hos pappa som gäller och tänkte hinna med att skriva lite på min uppsats (ja trots att det är julafton).

Hoppas ni får en riktigt GOD JUL! 


   
   

Lite bilder från firandet igår <3 



Av Caroline - 22 december 2014 19:02

Idag har det varit fullt ös hela dagen. Jag har varit på skolan en sväng och letat material till uppsatsen, sedan blev det vaccinering, en visit hos två vänner, lite julklappsshopping och nu ska jag finna lite ork så att jag hinner städa och slå in julklappar innan det blir sängen.

Hoppas ni har haft en bra dag <3

Av Caroline - 22 december 2014 16:45



 

Visst är ord viktiga, de kan värma både hjärta och själ för stunden men det som verkligen kan få en att smälta är handlingar. Att inte bara säga utan att framförallt visa är väldigt viktigt tycker jag. Visst ska du säga det du känner men man ska inte glömma att visa det också. Detta tror jag att de flesta av oss behöver bli bättre på, ta inte de personer som du tycker om för givet utan visa hur mycket de faktiskt betyder för dig <3 

Av Caroline - 21 december 2014 23:38

Idag har jag ägnat största delen av dagen framför datorn då jag jobbat på min uppsats. Det är ett intressant ämne jag har fått men inte det lättaste för det finns begränsat med fakta och även om uppgiften går ut på att argumentera måste jag ha bra stöd för min argumentation så jag har lite att bita i. Fast jag gillar utmaningar för man lär sig så mycket mer av det.

Det blev ett besök i kyrkan också då körerna skulle "sjunga in julen". Det känns faktiskt lite konstigt att sitta i bänken och lyssna och inte stå där framme och sjunga för det har jag gjort i 15 år... Men var sak har sin tid. Nu senare på kvällen blev det lite städning men nu blir det sängen så att jag orkar med allt jag har planerat imorgon :)

God natt <3

Av Caroline - 21 december 2014 12:00

Det är inte så att jag tror på horoskop på så sätt att jag tror att det alltid stämmer. Däremot tycker jag att de är kul att läsa för de brukar vara så generella att de stämmer (men man kan ju typ känna igen sig i alla stjärnteckens horoskop haha). Häromdagen hittade jag det här skrivet om kräftan:


 



På senaste tiden har jag haft sådan oroskänsla i kroppen. Om det är någon som inte har svarat eller inte hört av sig har jag varit snabb med att tänka att något har hänt, att någon är sur eller att någon har tröttnat på mig. Detsamma om någon annan pratat i telefon och jag tycker att det låter konstigt eller att personen som pratar ser konstig ut när hen hör saker genom telefonen. Till exempel om jag vet att pappa pratar med farmor och något låter konstigt tror jag direkt att något hänt. Vet inte vad det beror på men det går nog över när jag själv kan slappna av lite i kroppen. Känna att man landar och får gjort allt man känner att man behöver göra.  



Av Caroline - 21 december 2014 09:17

God morgon!
Då var det söndag och fjärde advent! Inte många dagar kvar till julafton...

Jag hade en supertrevlig dag igår. På förmiddagen var jag och min pappa iväg och handlade och på kvällen träffade jag fyra av mina närmsta vänner. Vi lagade mat, lyssnade på musik och pratade om allt mellan himmel och jord. Tanken var att vi skulle ut och dansa men jag kände att jag verkligen inte hade ork till det så jag bestämde mig för att åka hem lite tidigare tråkigt nog. Vet inte om de andra gick ut men de hade säkerligen en bra kväll hur de än gjorde.

Idag väntar plugg. Tänkte sätta igång med min uppsats på riktigt så att jag har tid på mig att skriva.

Hoppas ni får en bra söndag, kram!

Nu är det bara till att börja läsa och skriva...



Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards