Carrolajsa

Alla inlägg under november 2014

Av Caroline - 10 november 2014 06:48

Måndag och ny vecka. Jag hade en trevlig vecka förra veckan med två restaurangbesök, mycket skratt, mycket plugg, vänner och nya trevliga bekantskaper. Nu ska jag bara se till att den här veckan blir minst lika bra. Den börjar med gruppmöte och seminarie och sedan får vi se vad dagen har att bjuda på.
Jag önskar er en trevlig måndag, kram.

Av Caroline - 9 november 2014 22:39

Eftersom det var fars dag och allt idag kom vår bror hem på besök och då blev det middag. Det är inte ofta jag, mina syskon och pappa träffas och äter middag tillsammans så det var kul. Förutom det har jag hunnit med en hel del plugg och en löprunda.

Nu blir det dock sängen för mig. God natt <3

Gårdagen lämnade spår efter sig, ca 10 blåmärke. Mitt lag gick ju stenhårt in för att vinna och då får man tåla en och annan smäll. Det blev ju både klättring, krypande och en av killarna lyfte upp mig ett par gånger för att vi skulle klara utmaningarna. Kul hade vi :)

Av Caroline - 9 november 2014 13:15

Jag älskar alla typer av accessoarer. Det är väldigt sällan som jag inte har smycken i alla dess former, sjal och väska. För ett tag sedan fick jag upp ögonen för det svenska märket Edblad och besökte deras hemsida innan vilket inte var så smart gjort, där fanns så mycket fint! Jag hittade framförallt väldigt många fina armband. Kanske något att sätta upp på önskelistan? 
Här är några av mina favoriter: 

            (Alla bilder är hämtade från edblad.com)


Av Caroline - 9 november 2014 00:23

Då var jag hemma igen efter en väldigt trevlig kväll. Vi var ett gäng kollegor som var iväg och hade det trevligt. Vi var på ett ställe som heter Utmaningarnas Hus, lite likt fångarna på fortet fast här går man in ett helt lag och hjälps åt i de olika rummen där det finns olika utmaningar. Det var allt från frågesport till klättring och bollskjutning. Tilläggas bör att jag var i det vinnande laget och vi vann överlägset. Vi var ett gäng på totalt 13 och alla är väldigt trevliga. Jag jobbar ju inte superofta så det är kul att träffas under andra omständigheter också. Efter tävlandet blev det god mat på mysig restaurang.

Vi hade inte tillräckligt med bilar hem så jag tog tåget. De andra var dock inte helt sålda på idén att lämna mig själv men en av killarna bor i Malmö och skulle cykla hem så han följde mig och såg till att inget hände. Det var ju bara trevligt för vi har inte direkt jobbat ihop innan så nu fick vi pratat lite mer vilket alltid är kul. Åka alldeles för många i en bil kändes inte som en aktuell lösning för mig. Räckte att jag satt inklämd mellan två killar på väg dit varav den ena är nästan 2 meter och vi satt i en väldigt liten bil, men mysigt hade vi. Jag fick platsen i mitten för jag var ensam tjej i en bil med 4 killar och då minst så jag hade inte så mycket val ;)

Nu blir det dock sängen för mig. God natt <3

Av Caroline - 8 november 2014 13:31

Hej!

Hoppas att ni har en bra lördag so far. Själv tycker jag att det känns som söndag men det gör ju inget för det betyder att jag har mer tid än vad jag tror.


Morgonen och förmiddagen idag har jag ägnat åt plugg och veckans avsnitt av Bonde söker fru. Jag har inte tittat på det programmet på flera år men den här säsongen är jag fast. Jag vet inte riktigt om jag skulle vilja bo på en bondgård men jag trivs verkligen i naturen. Den ena bonden var ute i skogen med sina tjejer och sov i vindskydd och det såg så himla mysigt ut. Jag har bara sovit i vindskydd en gång och tält någon gång men jag tycker att det är himla mysigt. Jag är lite av en dubbelperson, jag vill gärna bo i en stad men älskar samtidigt att gå promenader i skogen, jag gillar fina kläder och fina naglar men har inga problem med att vara ute i trädgården och smutsa ner mig. Fast jag kan tycka att det är lite tjusningen med tillvaron, det finns så många valmöjligheter och man kan vara intresserad av allt möjligt och också skapa sig möjligheten att utöva vad man vill. Det tycker jag är lyx.


Nu ska jag äta lite och plugga lite till, sedan väntar träff med ett gäng kollegor. Hoppas ni får en bra lördag <3 

Av Caroline - 7 november 2014 22:45

Hej hej!
Har ägnat hela eftermiddagen och kvällen åt att plugga skatterätt och börjar känna att lite börjar fastna så förhoppningsvis är jag expert när helgen är över, typ. Har faktiskt hunnit med en löprunda och lite städning också, väldigt skönt. Nu blir det dock snart sängen. Trevlig kväll <3

Det var inte precis någon värme ute så det gällde att ha kläder på sig och sedan fick man springa sig varm.

Av Caroline - 7 november 2014 14:54

Jag brukar leva efter att inget är omöjligt men för tillfället känner jag att skatterätten är nästintill omöjlig. Okej kanske inte omöjlig men det är väldigt klurigt. Det är mycket, invecklat och det går snabbt. Vi kastades verkligen i det, efter 1,5 timmes introduktion skulle vi ha seminarie och bara den här veckan har vi avverkat tre seminarie. Skatterätten innebär ett helt nytt ordförråd, vi slänger oss med begrepp som kapitalinkomst, delningsprincipen, reciprocitetsprincipen, inkomstskatt, inkomstslag, mervärdesskatt, avdragsgill – ja jag kan fortsätta i en hel evighet. En del av begreppen har man ju hört innan men nu ska man helt plötsligt kunna identifiera problem och få in allt i sitt sammanhang. Dessutom rör vi oss i en lag med 67 kapitel och det är inget direkt system utan i en och samma situation kan man röra sig både i kapitel 2, 67, 42, 14 och 25.


Jag ska inte påstå att jag har superlätt för att lära men jag brukar åtminstone förstå och hänga med på vad föreläsaren säger men nu sitter man typ som ett frågetecken vissa stunder. Jag ska ju säga att det inte bara är jag utan väldigt många tycker det är invecklat vilket är till en liten tröst. Det hjälper mig dock inte på tentan så det minskar inte stressen precis. Man får väl se det som att vi har bara läst det i fem dagar så man får ge det lite tid. Ska sitta i princip hela helgen och riktigt gräva ner mig och då tror jag att allt kommer kännas bättre. Hoppas åtminstone på det. Nu ska jag gå igenom dagens seminarie igen och repetera det och sedan blir det läsning.


Hoppas ni har en bra fredag och inga skatterättsbekymmer ;)    



Av Caroline - 7 november 2014 07:07

God morgon!
Igår satt jag och bläddrade genom bilderna på mobilen och kom då bland annat över mina bilder från i somras. Sol och värme är... Det hade inte skadat nu känner jag.



Kom också fram till att jag hade en väldigt trevlig sommar. Mycket jobb, strand och bad, festival, Ullared, vänner, familj, sol och mat. Inte konstigt att man längtar tillbaka ;)

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards