Carrolajsa

Alla inlägg under november 2014

Av Caroline - 17 november 2014 09:44

Då har vi ännu en ny vecka framför oss; ny vecka, nya tag och krafter. Jag har faktiskt haft en ganska produktiv morgon, jag har städat, skickat iväg lite mejl, tagit en skön dusch, laddat upp genom att lyssna på Peter Jöback och pluggat lite. Älskar när man hinner mycket på morgonen, då känns det som att det kommer bli en bra dag. Resten av dagen bjuder på föreläsning, gruppmöte och plugg. Med andra ord är det en helt vanlig dag.

 

Hoppas ni får en bra start på veckan <3

 

 

  

Av Caroline - 16 november 2014 22:04

Gud vad snabbt tiden går, vet inte riktigt vart den här dagen eller egentligen hela helgen har tagit vägen. Jag pratade med en vän innan och vi kom in på ämnet tid och sade att innan vi vet ordet av kommer vi sitta som gamla och prata om hur det var bättre förr ;) Men just nu känns det som att det inte gör något att tiden går snabbt, ju snabbare det går ju snabbare kommer jag förbi den här terminen och höstmörkret... 

Den här dagen har jag ägnat åt att plugga. Jag har suttit och förberett ett seminarie och jag håller på att sammanfatta en bok som innehåller grunderna i skatterätt. Nu blir det dock sängen så att jag orkar med morgondagen. 
Hoppas ni har haft en bra helg <3 

Av Caroline - 16 november 2014 13:00

Igår blev jag informerad av en av killarna att det finns en låt som Kal P Dal har gjort som heter Karolin (Caroline). Han satt och sjöng på den flera gånger igår och texten fastnar så jag var tvungen att söka på den innan och mycket riktigt fanns det en sådan låt. Ganska enformig låt men det svänger och den fastnar kan jag säga, hehe. 


"Kom med mig Karolin, du är ju så fin.
Och jag vill bara allt vad du vill göra,
Så kom med mig Karolin.
Och ta min näve så dansar vi en slashasrock!

Hoppas att du minns, jag vill va’ din prins.
Och jag vill bara göra allt vad du vill göra.
Så kom med mig Karolin.
Och ta min näve så dansar vi en slashasrock!"

 

 

Av Caroline - 16 november 2014 10:23

God förmiddag!
Klockan är strax efter 10 men jag har haft böckerna uppslagna och datorn igång ett bra tag redan. Kan man inte sova är det lika bra att köra på.

Jag hade en trevlig kväll igår, vi hade kontraktsdag med konfirmander vilket innebär att konfirmandgrupper från olika församlingar träffas och hittar på saker. Där var bland annat ett band som sjöng och spelade så det var trevligt.

Denna söndag bjuder inte på mycket annat än plugg. Det är typ en månad till tentan så vi har att göra om man säger så.

Hoppas ni får en bra söndag finisar :)

Av Caroline - 15 november 2014 15:30

Denna dag har jag ägnat åt plugg. Har förberett ett seminarie och läst lite. Nu ska jag dock pausa och åka iväg till kyrkan en stund för jag har lovat hjälpa till med konfirmanderna ikväll.
Hoppas ni har en bra helg än så länge!

Av Caroline - 14 november 2014 16:15

 

 

Hittade de här tänkvärda bilderna i min mobil innan. Inte helt fel att få sig lite tankeställare så här en fredag...  




Av Caroline - 14 november 2014 11:17

Hej, hej!
Idag var skoldagen avslutad redan vid 10, ganska skönt för då har man hela dagen på sig att plugga. Idag är tanken att jag ska renskriva anteckningar och verkligen förstå och se alla tusen samband som finns inom skatterätten. Wish me luck hehe.

 

På väg från tåget cyklade jag inom cykelaffären också. Jag försöker att inte skjuta upp saker utan försöker få undan det så snabbt som möjligt så att man inte har det släpandes efter sig. Detta lyckas man inte alltid med och en sak jag har skjutit upp är just besök i cykelaffären. Min framlampa har varit sönder ett tag och det är kanske inte så smart nu när det är mörkt typ hela tiden. Det känns som en enkel åtgärd att vidta för att minska risken för skador. Skulle jag ha blivit påkörd hade det varit mitt eget fel för att jag inte hade haft en fungerande lampa men jag hade tyckt väldigt synd om personen som hade kört på mig. De hade ju ingen möjlighet att påverka min lampa. Nu har jag åtminstone en fungerande lampa igen.

 

Andra saker jag har skjutit upp är att boka läkartid, synundersökning och nya inlägg till skorna. Där är mitt problem mer att jag inte har tid men det måste fixas så det är väl lika bra att ta tag i det. Är det något jag har lärt mig av att ha mycket att göra så är det att inte skjuta upp saker för det gör en bara mer stressad. Jag brukar försöka att beta av saker så snabbt det går. Vet jag till exempel att jag 2 samtal att ringa och 5 mejl att svara på är det bättre att göra det direkt istället för att vänta för då ligger det i bakhuvudet hela tiden och ger känslan av att man har väldigt mycket att göra. Så det är ett tips om man har mycket att göra.  

 

Nu ska jag öppna böckerna och köra. Hoppas ni har en bra fredag <3 



Av Caroline - 14 november 2014 06:34

God morgon! 
När klockan ringde idag var det inte alls lockande att gå upp. Jag vaknade från en fin dröm, det var varmt och skönt i sängen och jag var fortfarande sjukt trött för jag hade inte sovit så många timmar... Jag är dock en sådan person som aldrig snoozar utan när klockan ringer hoppar jag nästan upp ur sängen. 

Idag väntar "bara" ett seminare och sedan ska jag plugga hela dagen så ikväll har förhoppningsvis lite fler bitar fallit på plats. 


Hoppas ni får en bra fredag, kram! 

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards