Carrolajsa

Alla inlägg under september 2014

Av Caroline - 25 september 2014 21:52

Fick faktiskt läst en del ikväll även om Ikeapåsen stod och frestade mig ;) Just nu är det miljörätt som gäller och det är ett intressant ämne.
Jag fick faktiskt fixat till en del saker på rummet också. Ett av paketen jag hämtade ut innan idag innehöll en poster med ett fint citat och sedan hade jag en tavla som jag har köpt i Kenya och både skulle in i ramar så det blev fixat idag. Har inte riktigt bestämt om de ska sitta så som de sitter nu så vi får se hur det blir.
Nu blir det sängen så jag orkar med morgondagen också. God natt!

Såhär ser det ut för tillfället. Tycker egentligen inte om att spika massa i väggarna så anledningen till att hjärtramen sitter längre ner är att det fanns redan ett spik där ;)

Av Caroline - 25 september 2014 17:36

Hej!
Hoppas allt är bra med er idag! Med mig är allt bra. Idag har gruppmöte, föreläsning och besök på Ikea stått på schemat. Jag fullkomligt älskar Ikea, ja egentligen inredning överlag. När jag möblerade om för ett tag sedan fick jag lite idéer och när jag väl har börjat tänka på något vill jag genomföra det så snabbt som möjligt. Är egentligen supertaggad på att börja direkt men det är så lugnt och tyst här hemma nu så får passa på att plugga nu och göra det andra sen när resten av hushållet kommer hem och det blir omöjligt att plugga.
Hoppas ni har haft en bra dag <3

En påse från Ikea och två paket som jag hämtade ut idag.

Av Caroline - 25 september 2014 16:30

Ibland är det jobbigt att inse att man blir äldre och att ens liv ändras. Saker och ting kan inte alltid förbli de samma utan när situationen i livet ändras måste man prioritera vissa saker. Till exempel har jag sjungit i kör i över 15 år men förra terminen kände jag att jag inte hade tid utan fick ta en paus. Detsamma var med ett jobb som jag hade haft ett par år. Tyvärr har dygnet bara 24 timmar och mitt schema är fullproppat som det är. Jag går en utbildning som måste vara bland Sveriges mest intensiva, jag jobbar i en matbutik, är barnvakt, driver Growing Together och sitter i kyrkoråd och kyrkofullmäktige. Jag älskar att ha saker att göra och vill få ut det mesta och bästa av livet. Har man mycket att göra måste man prioritera och offra. Visst skulle jag vilja ha lite mer tid till vissa saker men det är jag själv som har gjort valen och skulle faktiskt på det stora hela taget inte vilja ha det på något annat sätt. Plus att bli äldre har väldigt många fördelar också.


Så mitt råd: ha ett schema som är lagom fullt för dig, planering är a och o, inse att du måste prioritera och i största möjliga mån, gör det du vill!  


Av Caroline - 24 september 2014 23:07

Idag har jag haft en väldigt trevlig dag. Det började med att jag vaknade tidigt och fick förberett inför måndagens seminarie. Efter det blev det föreläsning och sedan väntade promenad och fika med en väldigt god vän. Alltid lika trevligt att träffa henne och vi kan sitta och prata i timmar om möjligt.

Nu blir det dock sängen så jag orkar med morgondagen också. God natt!

En av mina förebilder :)

Av Caroline - 24 september 2014 12:15

Tänkte dela med mig av ett klipp från i somras där jag och min syster sjunger på ett barndop :) 



 

Av Caroline - 23 september 2014 22:17

Idag är jag så sjukt trött. Tro det eller ej så lyckades jag faktiskt sova en del i natt men eftersom jag har typ tre veckors sömn att ta igen så skulle jag behöva sova lite mer.
Det har varit en lång dag i skolan. Först seminarie,sedan paus på 5 timmar och sedan föreläsning. Vi pluggade en del under pausen och åt lunch och när energin började ta slut satt vi och tittade på lägenheter. Jag och tre av mina vänner bestämde oss för att köpa Zlatans hus för typ såhär 32 miljoner (we wish).

Kvällen har bestått av lite plugg och fix vid datorn men nu blir det sängen. Hoppas ni har haft en bra dag <3

Ny tatuering? Nej inte riktigt, så synliga saker är inte riktigt min grej men tanken är att jag ska göra min andra tatuering inom inte allt för lång tid.

Av Caroline - 23 september 2014 20:19

Att använda sin röst och sin kunskap för att försöka få till en ändring är bland det största en människa kan göra här på jorden. Tidigare idag lyssnade jag på Emma Watsons tal angående feminism och kampen för lika rättigheter mellan kvinnor och män. Jag vet inte hur många gånger jag har lyssnat på det, jag är helt fast. Det hon säger är så bra och detta tal borde verkligen alla lyssna på! 

 

Ingen ska definieras utifrån vilket kön de har. Alla ska ha makten och möjligheten att bestämma över sina egna liv. Bara för att man råkar vara kvinna eller råkar vara man ska det inte bestämma hur ens liv ska vara och det ska inte få avgöra ens möjligheter att få ett bra liv. En människa är en människa, oavsett kön!

Hoppas ni njuter av hennes kunskap lika mycket som jag gör. 


http://hyllat.se/emma-watsons-budskap-kunde-inte-vara-tydligare/ 

Av Caroline - 23 september 2014 16:00

När jag tittade på idol häromdagen blev jag lite avundsjuk på deras glädje. Det är ju inte det att inte jag är glad, absolut inte, men jag tycker det är skillnad på glädje och glädje. Man kan vara glad för att man trivs med sin tillvaro men den glädjen jag såg hos dem var glädjen man känner när man är på väg att uppfylla något som man verkligen har jobbat hårt för och längtat efter. Jag kände en sådan glädje när jag var i Kenya. Den resan var något som jag länge hade längtat efter. Det var en av mina högsta drömmar och det känns bra att ha fått uppleva det vid 21 års ålder. Klart jag har fler drömmar och fler saker jag vill uppleva men det mesta är sådant som jag får vänta några år med. Så det jag får göra nu är att komma på nya saker och skapa nya drömmar. Nya drömmar att sträva efter och jobba mot och längta efter att känna den glädjen som är så härlig!  


   

Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards