Carrolajsa

Alla inlägg under april 2013

Av Caroline - 25 april 2013 23:39

Jag tittade precis på filmen One day, en bra och fin men sorglig film :)

De träffas som unga och går igenom mycket tillsammans. Det centrala i filmen är att de har varandra vilket är det viktigaste för oss alla. Vad hade vi gjort utan vår familj och våra vänner? Det är så skönt när man känner att det finns människor som är där för en om det är något. Jag har sådan tur att ha den familj och de vänner som jag har. När jag fick beskedet om min gammelmormor igår så sade min vän som var med mig då, hör bara av dig om du vill prata och när jag var på kören pratade min kantor med mig och frågade hur det var och erbjöd sig att öva med mig och min syster för vi planerar att sjunga på begravningen för det finns en låt mormor Ella sade att hon ville att vi skulle sjunga på begravningen... Jag fick också sms av två av mina närmsta vänner; ett där det stod kram, finns alltid här och ett där det stod att "hör bara av dig om du vill prata, ta hand om dig och hör bara av dig om det är något och så du vet..." Tack Sofia, Jenny, Victoria och Kenny och alla andra fantastiska människor som jag har runt omkring mig <3

Nu är det dags för mig att krypa ner i sängen och hoppas på att jag kan sova bort febern! God natt <3

Av Caroline - 25 april 2013 19:52

Gud vad jobbigt det är att vara förkyld och ha feber! Det gör en helt matt och varje sak man ska göra känns så sjukt ansträngande. Tur då att jag har suttit stilla hela dagen och pluggat ;) Jag har vilat lite också men har läst en del eftersom jag inte fick läst så mycket igår pga vad som hände...
Igår när min mamma hade ringt och sagt vad som hade hänt väntade jag på min syster så vi kunde ta tåget tillsammans och så åkte vi hem till vår moster och kusin och vår mamma och mormor kom också dit så vi kunde prata lite om vad som hade hänt och bara vara tillsammans så det var skönt.
Det är tur att tråkiga och negativa saker ofta för något positivt med sig också <3
Nu ska jag läsa lite till innan det är dags för sängen. Ha det fint, kram!

Av Caroline - 24 april 2013 20:11

Denna dag kommer inte hamn på "topp 10 av bra dagar i livet" listan om man nu hade haft en sådan. Jag vaknade av att hela kroppen värkte, min hals gjorde så fruktansvärt ont och huvudet likaså. Var nära på att inte gå upp men hade viktiga saker att göra i skolan så det blev till att trycka i sig värktabletter och hålla tummarna för att febern och smärtan skulle avta. Den gjorde det till viss del men då kom nästa sak... Jag fick ett telefonsamtal av min mamma som berättade att de hade hittat min gammalmormor död i sin lägenhet i morse... Hon lades in på sjukhus för dryga två veckor sedan och de skickade hem henne i måndags och nu det här... Jag hälsade på henne på sjukhuset när hon precis hade blivit inlagd och det är jag väldigt glad för att jag gjorde och hon blev också väldigt glad för att jag gjorde det. Jag träffade inte henne så ofta och den gången på sjukhuset var första gången sedan jag kom hem från Kenya så hon ville veta lite om det och lite om skolan och allt möjligt som jag gör. Jag är ganska upptagen och så sade hon till mig "vad kul att du hade tid att komma hit, men ta det lugnt och ta inte på dig för mycket, men du har ju också hela släktens beundran". Dessa ord värmde väldigt i mig och klart hade jag tid att komma och hälsa på dig mormor Ella! Även om jag har varit ledsen idag och en och annan tår faller ner för min kind nu så kan jag inte låta bli att tycka att det är skönt för henne. De senaste åren har hon inte sett och hört så bra och hon har själv sagt vid flertalet tillfällen att hon känner sig klar här på jorden. Hon blev över 90 år så hon har levt ett långt liv och vi är många som älskade henne och som kommer att sakna henne.
Så till dig mormor Ella säger jag, jag älskar dig och hoppas du får det bra var du nu än hamnar <3

Av Caroline - 23 april 2013 19:44

Med tanke på rubriken och sett till vad jag brukar ägna mina dagar åt att göra så är det kanske inte så förvånande när jag säger att jag har pluggat hela dagen idag :) vi hade föreläsning 8-10 sedan köpte jag och två vänner tidig lunch och satte oss och pluggade tillsammans till typ 15. Jag var hemma vid 16 och sedan dess har jag suttit och läst. Om en stund får jag dock en paus för då ska jag möta upp Victoria för en kvällspromenad <3
Ha det fint!

Av Caroline - 23 april 2013 07:49

Idag är man inte super pigg... Jag stannade hos min mamma i natt och den lägenheten är inte så stor så jag delade rum med mina snart 8 åriga bonussyskon och de låter alltid när de sover, typ snarkar och så och det brukar jag klara men i natt var det något annat. Alma drömde något så hon låg och sparkade, slogs, halvskrek och var arg på någon i sömnen så hon förde en massa ljud så det blev lite svårt att sova. Har dock bara två timmars föreläsning idag och sedan ska jag och ett par vänner plugga tillsammans efter så det ska nog inte vara några problem med att klara av den här dagen heller. Sömnbrist lider jag av ganska ofta ;) 

Hoppas ni får en bra tisdag! 



Av Caroline - 22 april 2013 13:00

När jag städade igår tittade jag på lite olika saker jag köpte när jag var i Kenya (ja trots att det gått över tre månader sedan jag kom hem har jag inte packat upp allt). Jag är väldigt nöjd med inköpen så tänkte visa en del av dem här :)

  
Tre väskor, ett par sandaler och salladsbestick

 
Dessa fantastiskt fina saker fick jag i julklapp av holländarna jag träffade där nere

 
Köpte noshörningar där nere som jag tyckte passade utmärkt som ringhållare ;)
 
 
Dessa tre saker är flätade av fångar i Kakamega Women Prison

 
En del smycken blev det, här är några armband

     
Denna väskan var mitt sista inköp i Kenya, jag köpte den på flygplatsen samma natt som jag åkte därifrån.
 

Av Caroline - 22 april 2013 10:30

I förra veckan kunde man i Metro läsa om hur modellagenturer påstås ha försökt värva modeller utanför en anorexiklinik i Stockholm. Huruvida detta helt stämmer eller inte kan jag inte uttala mig om eftersom jag inte vet det men är det sant så är det riktigt hemskt. Att uppmuntra unga svårt sjuka tjejer på det sättet när de försöker bli friska från sin sjukdom går emot alla regler om etik och moral tycker jag... När jag var liten hade jag själv problem med mat och vikt, jag blev aldrig diagnostiserad som ett anorexifall men "behandlades" på Barn och ungdoms psykiatrin genom att gå på läkarbesök, väga och mätas(väldigt ofta ett tag), jag fick i princip förbud mot att idrotta (förutom i skolan) och jag gick på samtal hos dietister och fick en massa tillskott att dricka. Detta pågick under många år och jag gick på låg och mellanstadiet under den här tiden. Hos mig var det dock inte så att jag slutade äta för att jag ville gå ner i vikt utan jag kunde inte äta utan att må dåligt. Jag fick ofta höra att jag var liten och smal och jag var mindre än de andra i min klass men jag tyckte inte själv att jag var så smal. När man är uppe i det ser man inte det så som andra ser det. När jag började högstadiet innebar det att jag bytade skola och hamnade i en ny klass där endast jag och tre andra (som tur var var de nära vänner till mig) från min förra skola gick och det blev nog min räddning. Jag mådde mycket bättre, gick upp i vikt, växte och fick nya vänner. Så för mig handlade det om det psykiska och att jag inte mådde så bra på min förra skola.

Psykist handlar det också för dem som är diagnostiserade med anorexia, de har en bild av hur de tror att de ser ut och kommer då någon och erbjuder dem modellkontrakt är det som om de bevisar att den bilden är korrekt och bra och det försvårar tillfrisknandet enormt! Att, direkt eller indirekt, uppmuntra unga människor till att svälta sig är som att leda dem in i ett mörker och eventuellt en tidig död. Så tänk på det innan du fäller en kommentar om hur någon har gått upp i vikt, hur de inte är så smala längre och allt vad det nu kan vara. Det behöver man inte ha anorexia för att må dåligt av att höra... 
Jag hoppas verkligen att det med modellagenturerna inte är sant men är det det hoppas jag att de berörda tar sig en funderare, eller ja hela modebranschen och hela samhället också, för detta smala ideal måste förändras!      

Av Caroline - 22 april 2013 08:32

Ny vecka, nya tag :) Jag har inga föreläsningar idag så det blir till att plugga hemma och sedan ska jag hem till min mamma en sväng <3

Hoppas ni får en bra start på veckan!


Tänkte hänga kvar lite i det gamla och visa lite bilder från min helg:

Detta är från utställningen i kyrkan som jag var på igår

   
Öppnade man lådorna låg där saker i...


Och i vissa stod där något också
 

  
Solen på väg ner under en av mina kvällspromenader


 
Den här fina boxen hämtade jag ut i förra veckan, alla Harry Potter filmerna :)
Det var lite otur för jag var i affären vid 11 och tittade på min mobil flera gånger för att försäkra mig om att jag inte hade fått meddelande från Posten men jag fick inget. Men tror ni inte att jag bara hinner hem och bokstavligen precis stänga dörren om mig innan jag får ett sms att paketet hade kommit så då var det bara att gå inom affären igen på kvällen när jag kom från tåget :)



Presentation


Hej!
Jag är en 26-årig jurist som jobbar på en svensk myndighet. Jag drömmer om att jobba för alla människors lika värde och hoppas att jag kan använda min juristutbildning till detta.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards